Lentetuin Breezand  heeft dit jaar als thema: Vive les fleurs: Parijs op de Lentetuin.
Lentetuin Breezand heeft dit jaar als thema: Vive les fleurs: Parijs op de Lentetuin. (Foto: Vincent de Vries / RM)

Lentetuin en Rabobank gaan samen verder

BREEZAND - Harry Nieuwenhuizen, directievoorzitter van Rabobank Kop van Noord-Holland, maakte woensdag 27 februari bekend dat de stichting Lentetuin ook de komende drie jaar op sponsoring kan rekenen. Samen met Frank van den Hoek, voorzitter van de Lentetuin, proostten zij op het nieuwe sponsorschap. In stijl van het Franse thema, werd het geheel muzikaal omlijst door een accordeonist en zangeres.

Bloembollensector te promoten

De komende drie jaar kan de Stichting Lentetuin rekenen op sponsoring van Rabobank Kop van Noord-Holland. "De Lentetuin Breezand is een professioneel podium voor bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied. Jaar in jaar uit laten zij zien wat ze in huis hebben. Dit evenement staat als een huis, opgebouwd door vakmensen en enorm veel vrijwilligers", zegt Harry Nieuwenhuizen. Frank van den Hoek: "De lokale Rabobank helpt ons ook de komende jaren met sponsoring om het evenement toegankelijk te houden en de bloembollensector te promoten."

Nieuwenhuizen, directievoorzitter Rabobank Kop van Noord-Holland, vergeleek de Kop van Noord-Holland zonder Lentetuin als F.C. Barcelona zonder Messi. Hij benadrukte daarmee het belang van het evenement. Van den Hoek, voorzitter van de Lentetuin, riep in zijn toespraak kwekers op om saamhorigheid te versterken en betrokkenheid te vergroten tijdens de Lentetuin, dat hij beschrijft als het hoogste podium van de sector.

Ook werd er door alle sprekers lof en dank uitgesproken naar inzenders, vrijwilligers, standhouders en sponsoren die de Lentetuin Breezand mogelijk maken.