Het Louvre is opgenomen in Lentetuin Breezand.
Het Louvre is opgenomen in Lentetuin Breezand. (Foto: Vincent de Vries / RM)

Lentetuin goed toegankelijk

BREEZAND - De Lentetuin Breezand is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en andere hulpattributen voor mindervaliden. Eventuele drempels zijn weggewerkt en de wandelpaden zijn breed genoeg. Het evenement is goedgekeurd door het Gehandicapten Platform Anna Paulowna.

Parkeren vlakbij de Lentetuin

Voor de ingang van het ZAP-complex is voldoende ruimte voor auto's om rolstoelen in- en uit te laden. Mindervaliden met eigen vervoer kunnen gebruik maken van de voor hen speciaal gereserveerde parkeerplaatsen. De afstand van deze parkeerplaatsen naar de Lentetuin is kort.

Rolstoelen te leen

Geen eigen rolstoel? Geen probleem. De Lentetuin stelt jaarlijks een aantal rolstoelen ter beschikking voor bezoekers die niet of moeizaam kunnen lopen. Het is echter niet mogelijk deze rolstoelen vooraf te reserveren. De garantie dat er altijd een rolstoel beschikbaar is, heeft men dus niet.

Rustig moment

Van plan om de Lentetuin te bezoeken op een rustig moment? Dan is het een goed idee om maandag te komen. Uit ervaring blijkt dat het dan het rustigst is op de Lentetuin. Ook het eind van de middag of begin van de avond is een goed moment wanneer men de drukte wilt vermijden.

Goed de tijd

Bijkomend voordeel is dat de bezoeker dan goed de tijd heeft om al het moois te bekijken van de Lentetuin. Dit jaar is het thema Vive les fleurs: Parijs op de Lentetuin. Zie voor openingstijden en meer informatie over het evenement dat nog tot en met maandag 4 maart te bezoeken is: www.lentetuinbreezand.nl