Groot onderhoud Vlotburg 't Zand

'T ZAND - Er wordt groot onderhoud gepleegd aan de Vlotbrug van 't Zand. Van maandag 11 maart 7.00 uur tot en met vrijdag 5 april 17.00 uur worden in opdracht van de provincie Noord-Holland door WaakSaam op de gehele brug de slijtlaag van het rijdek en de coating (verf) op stalen onderdelen vernieuwd.

Ook worden de kabels die ervoor zorgen dat de brug kan bewegen vervangen. Om deze werkzaamheden uit te voeren is het noodzakelijk de brug gedeeltelijk te demonteren. De drijvende delen (de pontons inclusief het dek) worden uit het water gehaald en bij een schildersbedrijf behandeld. De overige onderdelen worden op locatie in onderhoud genomen.

Zonder pontons is de brug niet bruikbaar voor het verkeer. De Keinsmerweg wordt ter hoogte van Vlotbrug 't Zand gedurende de werkzaamheden afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug. (Brom-) fietsers en voetgangers kunnen vanaf 11 maart gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: maandag tot donderdag van 6.30 tot 21.30 uur, vrijdag en zaterdag van 6.30 tot 22.30 uur, zondag van 9.00 tot 21.00 uur.

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd tijdens de werkzaamheden. Tijdens de demontage en montage van de pontons (op 11 maart en op 5 april) moet de scheepvaart rekening houden met maximaal 30 minuten oponthoud. Vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via tel. 0800 - 0200600 (gratis) of stuur een e-mail naar: servicepunt@noord-holland.nl.