Het CDA pleit voor meer woningbouw.
Het CDA pleit voor meer woningbouw. (Foto: CDA)

Veel te kiezen voor de Provincie

SCHAGEN - De Provinciale verkiezingen komen er aan. Bij de verkiezingen in 2015 ging minder dan de helft van de mensen naar de stembus. Toch zijn er veel momenten geweest dat de provincie impact heeft gehad op de inwoners in de gemeente Schagen.

Zo is er nog niet gekozen voor een vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug, ook is er op een aantal plaatsen geen woningbouw toegestaan. In positieve zin heeft de provincie flink bijgedragen aan de laboratoriumfaciliteiten op de Energy&Health Campus in Petten en aan projecten voor de toeristische ontwikkeling aan de kust, zoals het plein in Petten, de nieuwe strandtrappen in Callantsoog en uitkijkpunten in Sint Maartenszee.

Stemmen voor de provincie lijkt dus toch belangrijk. Er worden bij de provincie keuzes gemaakt die de mensen en de omgeving waarin ze leven beïnvloeden. Zo pleit het CDA op grote borden langs de wegen voor meer woningbouw. Ook kiest deze partij voor een vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug. De Pallas reactor gaat er komen als het aan het CDA ligt. Deze reactor is belangrijk is voor de wereldvraag naar bestralingsmedicijnen en het lokale aanbod voor hoogwaardige werkgelegenheid. Dus toch iets te kiezen!