Yogalessen behoren tot de activiteiten.
Yogalessen behoren tot de activiteiten. (Foto: Adobestock)

'Het is een ongelooflijk inspirerende plek!'

REGIO – "Pffff, wat vliegt de tijd." "Hoe het met me gaat? Nou druk, druk, druk!" Herkenbaar? Vast wel. Om die drukte nu eens een weekje te ontlopen en op zoek te gaan naar jezelf, organiseren Laurence Roozing en Mieke Bos een 'Weekje puurheid & plezier in het Spaanse Zahora in Andalusië. Op deze bijzondere plek middenin de Spaanse natuur moet het gek gaan wil je niet in verbinding met je authentieke zelf komen.

Weekje puurheid en plezier in Andalusië

Mieke Bos vertrok drie jaar geleden naar Zuid-Spanje nadat zij haar bedrijf vaarwel zegde. "Een jaar voordat ik Mieke's Beauty verkocht dacht ik al bij mezelf: 'Er moet toch iets meer zijn om te kunnen doen op het creatieve vlak en helemaal vrij te zijn. Ik kwam terecht in Andalusië waar ik van alles heb ondernomen en de meest leuke en interessante mensen ontmoette. Nu ik woonachtig ben op een heel bijzondere plek ontstond het idee om samen met Laurence een aantal zeer plezierige retraites op te zetten waarbij we onze talenten samen inzetten. Laurence en ik delen dezelfde passie voor vrijheid, zon en het Spaanse leven. Bovendien vullen we elkaar enorm aan. Waar Laurence onder andere meditaties en yoga doceert en massages verzorgt, begeef ik me meer op het creatieve vlak met dansen en lichamelijke expressie. Er komt in dit weekje zelfs een gepassioneerde flamencodanseres langs."

Energieke krachtplek

Momenteel staan vier trips gepland waarin Mieke en Laurence de deelnemers meenemen op hun zoektocht naar zichzelf. Mieke: "De retraites vinden plaats in Zahora, waar twee continenten bij elkaar komen en twee oceanen elkaar kruisen. Daar gaat een enorme kracht van uit! Die kracht haalt allerlei dingen bij je naar boven waardoor je kunt opruimen. Het is gelegen in een ruig en puur natuurgebied waar je vanaf het strand via de mooiste routes zo de bossen in kan lopen. Ik weet zeker dat we tijdens ons weekje puurheid & plezier allemaal dingen in en over onszelf gaan ontdekken die we mee naar huis kunnen nemen."

Laurence: "Het wordt een week waarbij je in verbinding komt met jezelf. We zoeken antwoorden op vragen als 'wie ben ik", 'wat wil ik in mijn leven', 'waar heb ik mezelf losgelaten waardoor ik altijd maar wil pleasen?' We gaan in liefde op zoek naar onszelf en dat waar we behoefte aan hebben. Niks moet, alles mag. We zijn flexibel en hebben ook tijd ingeruimd voor één op één sessies."

Mensen die geïnteresseerd zijn in deze trip reizen zoveel mogelijk samen, waarbij men op het vliegveld van Sevilla wordt opgehaald en per bus naar de plaats van bestemming wordt vervoerd. Het maximaal aantal deelnemers per retraite is tien. Stuur voor meer informatie over deze Week puurheid & plezier een e-mail naar miekebos02@gmail.com of lroozing@gmail.com. De eerste week staat gepland van maandag 6 tot en met 11 mei.