Afbeelding
(Foto: aangeleverd

Van Rein Instituut 25 jaar

REGIO - Een veelgestelde vraag door nieuwe patiƫnten bij het Van Rein Instituut is: 'wat doet een osteopaat nu precies?' Het antwoord is simpel: 'Osteopaten kijken naar de mens als geheel! Het is een persoon met een klacht die zich bij ons meldt en niet een klacht met een persoon. De osteopaat maakt gebruik van het zelfgenezende en zelfregulerende vermogen van het lichaam.'

'Onze osteopaten maken los wat los moet zitten!'

De osteopaten bij het Van Rein Instituut scholen zich jaarlijks bij om zodoende altijd op de hoogte te zijn van de meest up-to-date behandelwijzen. Het Van Rein Instituut bestaat uit meer dan alleen osteopaten. Onder het dak van de locaties Alkmaar en Tuitjenhorn wordt samengewerkt met psychologen, hypnotherapeuten, podologen, coaches en een Care for Women therapeute. Een groot voordeel zijn de korte lijnen binnen het Van Rein Instituut waardoor snel en adequate behandelplannen kunnen worden opgesteld om de patiƫnt zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.

Klachten die veel in de praktijk voorkomen zijn pijnklachten, voetklachten, rug-, nek-, schouderklachten, migraines en andere hoofdpijnen, RSI, whiplash klachten, burn-out, dystrofie of reumatische aandoeningen.

Gespecialiseerd

Daarnaast zijn de osteopaten van het Van Rein Instituut gespecialiseerd in het behandelen van baby's en kinderen. Baby's met darmkrampen, reflux en/of voorkeurshoudingen worden veel behandeld in de praktijk. Maar ook kinderen met terugkerende holteontstekingen, buikpijn, ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie, leer-, concentratie- en slaapproblemen.

De meeste behandelingen bij het Van Rein Instituut worden grotendeels vergoed door uw verzekering, zeker als er een aanvullende verzekering is afgesloten. Het Van Rein Instituut denkt met u mee en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07u00 tot 19u00 en zaterdag van 07u00 tot 15u00. Dus ook buiten de reguliere werktijden! Voor meer informatie bezoek de website! www.vanreininstituut.nl. Afspraken maken kan telefonisch.

Van Rein Instituut Alkmaar, Dr. Schaepmankade 1 / 1814 RA. T: 072 - 515 54 54. E: info@vanreininstituut.nl. Van Rein Instituut Tuitjenhorn, Dorpsstraat 33 / 1747 HA. T: 0226 - 39 21 21. E: tuitjenhorn@vanreininstituut.nl