Terazzo tegels geven een klassieke twist aan de badkamer.
Terazzo tegels geven een klassieke twist aan de badkamer. (Foto: aangeleverd)

Terazzo tegels voor mixen en matchen

REGIO - Klassiek, retro, vintage. Het zijn allemaal benamingen voor producten uit grootmoeders tijd die mensen nog steeds heel mooi vinden. Een goed voorbeeld daarvan is terrazzo.

Moderne techniek

Hoewel de geschiedenis van terrazzo teruggaat tot de vijftiende eeuw, herinneren velen zich vooral het terrazzo keukenblad van oma. Maar misschien ken je marmerkorrels in cement ook nog wel van de vloeren in openbare gebouwen als banken en scholen. Tegenwoordig hoeven dergelijke vloeren niet meer in zijn geheel gegoten te worden, maar wordt de techniek toegepast in moderne terrazzo tegels.

Mixen en matchen

Nieuw in Nederland is de serie Terrazzo-1930 van Terre d'Azur. Deze serie moderne terrazzo tegels bestaat uit drie tinten; wit, grijs en zwart. Daarnaast zijn er vijf verschillende decors gemaakt in dezelfde tinten. Daardoor kun je naar hartenlust mixen en matchen om een terrazzovloer naar eigen inzicht te creƫren. Terrazzo-1930 is een serie keramische tegels die slijtvast is, weinig onderhoud nodig heeft en bovendien bijzonder geschikt is voor vloerverwarming.

Meer informatie is te verkrijgen bij: Terre d'Azur