Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Schilder je trap op handige wijze

REGIO - Kan je trap wel een opknapbeurt gebruiken, maar is er even geen budget beschikbaar om alles helemaal opnieuw aan te laten leggen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon zelf aan het schilderen gaan. Het kost je even wat tijd en energie, maar het eindresultaat maakt het over het algemeen meer dan waard! Bij het schilderen van een trap komt wel net wat meer kijken dan wanneer je een muur besluit te schilderen. Een aantal handige tips zijn dan ook zeker mooi meegenomen!

Kies je voor een matte verf of ga je voor een glansverf? De uiteindelijke resultaten wanneer de trap helemaal geschilderd is, zijn natuurlijk totaal verschillend van elkaar. Wat past het beste binnen het interieur in de omgeving van je trap?

Voordat je daadwerkelijk aan het verven gaat is, vooral wanneer het om de trap gaat, een goede voorbereiding nodig. Voorbereiding wanneer het om het algemene kluswerk gaat, maar ook wanneer het specifiek om het schilderen van die trap gaat. Zorg dat je alle materialen in huis hebt en dat de ruimte goed voorbereid is.

Het egaliseren van de trap is minder lastig dan je denkt. Ook wanneer deze bekleed is geweest met tapijt. Maak gewoon een sopje met warm water en zeep en maak de traptreden goed nat. Laat het vervolgens even inwerken en herhaal het na een uurtje of drie nog een keer. Na deze behandeling tweemaal uitgevoerd te hebben, kun je de lijmresten na gemiddeld zo'n acht uur makkelijker van de treden halen. Gebruik eventueel een plamuurmes.

Zorg dat je alle onderdelen van de trap goed ontvet en na een uurtje even losjes opschuurt. Zo is de trap mooi egaal en kun je er vervolgens met de verfkwast overheen. Breng de verf vervolgens in verschillende lagen aan en laat iedere laag een paar uur drogen.