William en zijn harem.
William en zijn harem. (Foto: aangeleverd)

Baasje gezocht

William en zijn eigen harem

TUITJENHORN - Voor hond Binkie is helaas nog geen nieuw baasje gevonden. Deze week aandacht voor een ontzettend mooi setje hennen en een prachtig haantje er bij.

Het gaat hier om William een mooie witte Wyandotte haan met zijn harem, Kate, Meghan, Charlotte, ook Wyandottes en een lieve kleine Hollandse Kriel, Elizabeth genaamd. Deze groep is samengesteld, na het overlijden van het baasje van enkele dames. Haan William zat al in de opvang, was als zwerver binnen gebracht. Hij is maar wat blij met zijn dames! William zorgt als een echte heer voor ze.

Variƫren

De leeftijden van deze groep variƫren, van rond een jaar oud, tot de oma van de groep Elizabeth, met haar tien lentes. Af en toe is er al een ei gevonden, mogelijk worden dit er wel meer als het weer meer de tijd daar voor is. Natuurlijk dienen die wel weggehaald te worden, want er zijn al meer dan genoeg hennen en hanen die een nieuw fijn plekje zoeken.

Wie de ruimte heeft en het gezellig vindt om meteen een kant en klaar setje te adopteren, heeft met dit groepje een goede match. In de opvang bevinden zich ook nog een stel Zijdehoender haantjes en een groepje kleine Barnevelders, een toompje hennen met een haan. Het hoeft natuurlijk niet uitgelegd te worden dat de groepjes niet uit elkaar zullen worden gehaald. Meer weten? Neem contact op met het DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. Zie www.dierenasiel-schagen.nl