Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum. (Foto: Picasa)

Narcissenpastor opent Hortus Bulborum

REGIO - De Hortus Bulborum in Limmen - de enige tuin ter wereld met circa 4500 verschillende soorten historische tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en fritillaria's - wordt vrijdag 5 april om 14.00 uur officieel geopend door pastor Paul Vlaar - beter bekend als de 'oranjepastor'. Hij verwierf deze bekendheid door zijn 'oranjemis' tijdens het WK Voetbal met een oranje versierde kerk, waar hij als voorganger actief was in een oranje kazuifel.

Minder bekend is dat Vlaar ook de bijnaam 'nacissenpastor' heeft. Vanaf zijn jeugd was hij verzamelaar van historische narcissen. Via contacten met lokale bollenkwekers groeide zijn verzameling uit tot zo'n 300 verschillende soorten. Vlaar heeft een eigen narcis: de Sint Victor - vernoemd naar zijn parochie, en hij heeft in 2008 een mandje met narcissen aan Paus Benedictus mogen aanbieden. Door drukke werkzaamheden had Vlaar de laatste jaren niet meer voldoende tijd om zijn collectie te onderhouden en schonk deze vorig jaar aan de Hortus Bulborum.

In het jaar dat het 350e sterfjaar van Rembrandt herdacht wordt, kunnen op de hortus onder andere ook tulpen uit diens tijd met hun fraai gevlamde bloemen, of de 'Zomerschoon' uit 1620 - populair tijdens de Tulpenmanie - bewonderd worden. De oudste tulp in de tuin is de 'Duc van Tol, Red and Yellow' uit 1595.

Hortus Bulborum is open van zaterdag 6 april tot en met donderdag 16 mei en te vinden aan Zuidkerkenlaan 23A in Limmen. Zie voor meer informatie: www.hortus-bulborum.nl