Afbeelding

Bouwen, bouwen, bouwen!

SCHAGEN - De SP in de provincie Noord-Holland gaat zich inzetten voor veel meer huizen. Er moet gebouwd worden! En dat kan ook in Schagen. Er zijn in Schagen voldoende plekken binnen de bebouwde kom waar honderden woningen gebouwd kunnen worden.

En dan bedoelt de partij geen kastelen of buitenproportionele landhuizen voor de rijken. De SP wil dat de soort woning waar de meeste vraag naar is, de sociale huurwoning, bij honderdtallen gebouwd wordt. Liefst als rijtjeswoning of (laag) gestapeld. Zodat ouderen, jongeren, mensen met een beperking, gezinnen, kortom iedereen, kan wonen. Ze pakken dan gelijk de wachtlijsten aan, want die zijn wat hen betreft veel te lang. In Schagen is het percentage sociale huurwoningen nu slechts 22 procent. Dat is volgens de SP veel te laag.

Betaalbare koopwoningen mogen er wat de SP betreft ook komen. In Schagen is maar 1,1 procent van de woningen betaalbaar voor starters met een jaarinkomen van 32.600 euro (onderzoek Calcasa november 2018). Starters moeten ook kunnen kopen. Stem woensdag 20 maart op SP! Dan kunnen de goede woningen gebouwd worden!