Groenoord voorkeurslocatie fusievoetbalvereniging

SCHAGEN - Groenoord als locatie voor de fusievoetbalvereniging en andere buitensporten. Deze voorkeur heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Schagen uitgesproken naar aanleiding van de uitkomsten van het locatieonderzoek dat is uitgevoerd.

Wethouder Joke Kruit: "Onder de betrokkenen is er een breed draagvlak voor deze locatie. Daarnaast komt Groenoord ook als beste uit de bus vanuit ruimtelijke en financieel oogpunt. Reden voor het college om als voorkeurslocatie Groenoord te kiezen." De aanleiding voor het onderzoek is de wens van de fusievoetbalvereniging om op één complex te trainen en te spelen. VV Schagen en SRC fuseren per 1 juli 2019. De gemeente heeft onderzocht waar dat het beste in Schagen kon en tegelijk bekeken of dit met andere buitensporten gecombineerd zou kunnen worden.

In totaal zijn vijf locaties onderzocht: Groenoord, Nes Noord, Schagen Oost (ten oosten van de N241), Muggenburg Zuid en Halerweg. Die laatste is tijdens het onderzoek als mogelijke locatie naar voren gekomen. Uit het onderzoek blijkt echter dat dit de minst geschikte locatie is. Tijdens het onderzoek heeft de gemeente met alle betrokkenen gesproken om te horen welke visies en standpunten zij hadden. Daarnaast heeft de gemeente naar de ruimtelijke en financiële gevolgen gekeken. Wethouder Kruit: "Nu we weten dat Groenoord zowel qua draagvlak als ruimtelijk en financieel de beste locatie is, gaan we een aanvullend onderzoek doen. We kijken dan nog preciezer naar de ruimtelijke inpasbaarheid en financiële haalbaarheid. Maar ook naar bijvoorbeeld demografische ontwikkelingen. Uiteraard betrekken we alle sportverenigingen die het betreft bij dit onderzoek en vragen hen om mee te denken en hun visie te delen."


Zangdienst

MIDDENMEER - In de Ontmoetingskerk vindt zondagavond 24 maart een zangdienst plaats aan Professor ter Veenweg 2 in Middenmeer.

Remi Gunther (piano) en Jannie Verwoerd (orgel) zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 19.00 uur. Na de dienst kan men napraten met koffie.

Zie voor meer informatie ook: www.ontmoetingskerk-middenmeer.nl/nieuws/zangavond-zondag-24-maart/