'Gaat u ook van het gas af?'

SCHAGEN - ERA Makelaardij Schagen en het Duurzaam Bouwloket van gemeente Schagen houden zaterdag 30 maart een informatiedag van 11.00 tot 15.00 uur over energiebesparende voorzieningen in en om huis. Voor woningeigenaren een geweldige mogelijkheid zich te laten informeren over de impact en financiering van ernergiebesparende voorzieningen. De informatiedag wordt gehouden in en om de kantoren van de Hypotheekshop Schagen en ERA Makelaardij Schagen aan Rensgars 1 in Schagen.

Dit jaar is iedereen geconfronteerd met sterk gestegen energielasten. Een voorschot op wat komen gaat? Wie het weet zal het zeggen. De discussie omtrent energiebesparen en het nemen van maatregelen is in ieder geval opgelaaid. Velen overwegen stappen te nemen.

Een groot aantal hui zen van voor 1980 kunnen nog aanzienlijke winst behalen door het aanbrengen van (extra) isolatievoorzieningen. Voor die huizen die een hoog isolatieniveau hebben wordt het zelfs mogelijk om over een gasloze woning na te denken. Recent heeft de gemeente Schagen een bedrag beschikbaar gesteld waarbij particuliere woningeigenaren gebruik van kunnen maken om de energiebesparende maatregelen mee te financieren. Uiteraard is er deze dag voldoende gelegenheid om deze financieringsmogelijkheden te bespreken. Daarnaast zijn er veel geldverstrekkers die 'groene' leningsvormen kunnen aanbieden.

Het Duurzaam Bouwloket kan belangstellenden van advies voorzien welke maatregelen van belang kunnen zijn en wat de kosten zijn. Zij bieden gratis en onafhankelijk advies.