Winnaars Lentetuin in de prijzen

BREEZAND - Tijdens de Lentetuin Breezand was ook Rabobank Kop van Noord-Holland als hoofdsponsor en standhouder aanwezig. Rabobank bracht het thema energiezuinig en duurzaam wonen bij bezoekers onder de aandacht met een winactie. Uit de ruim achthonderd inzendingen zijn winnaars Marciano Ridder, Bart van den Berg, Lex van der Wijk, Anne Timmer, Remi Vermeulen en Chantal de Koning uit de bus gekomen.

Om te helpen bij de bewustwording kregen alle bezoekers een douchecoach. Een zandloper die je aan de douchewand kan plakken die laat zien wanneer er vijf minuten douchen om zijn. Het is een eenvoudig hulpmiddel dat je meteen kan inzetten om water te besparen. Dit sprak meteen tot de verbeelding. De winactie was gericht op de douchecoaches. In een grote bak lagen 479 zandlopers. Aan de bezoekers de eer om het aantal te raden. Remi Vermeulen en Chantal de Koning wisten het exacte aantal te raden. Onder de jeugd zat Marciano Ridder daar met één punt verschil naast.

Drie winnaars kregen op het hoofdkantoor van de Rabobank hun prijs overhandigd. Een 3D puzzel van de Eiffeltoren voor de jeugd om in het Lentetuinthema Vice la France te blijven en een energiebespaarbox voor de volwassenen. Een box met handige artikelen om meteen aan de slag te gaan met energie besparen. De andere winnaars krijgen hun cadeau thuisgestuurd.

Een lagere energierekening, meer comfort en een woning die in waarde stijgt. Een duurzaam huis biedt huiseigenaren veel voordelen, maar de weg naar zonnepanelen en extra isolatie wordt vaak als lang en ingewikkeld ervaren. Rabobank helpt samen met online platform Greenhome bij het treffen van energiebesparende maatregelen. Op greenhome.nl/rabobank kan een berekening gemaakt worden hoeveel bespaard kan worden met een energiezuiniger huis.