Ontdek hoe het er aan toe gaat op de boerderij tijdens de 'Dagje bij de Boer Dag'.
Ontdek hoe het er aan toe gaat op de boerderij tijdens de 'Dagje bij de Boer Dag'. (Foto: aangeleverd)

Dagje bij de boerenbedrijven van Kop van Noord-Holland

'T VELD/WIERINGERWERF - Twee boerenbedrijven in de Kop van Noord-Holland openen zondag 7 april hun erf en staldeuren vanaf 11.00 uur voor publiek onder de noemer 'Dagje bij de Boer Dag'. Deze deelnemende boerenbedrijven bevinden zich evenals de andere vier boerenbedrijven in Noord-Holland. De families nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken op hun boerderijen. Hier ontdek je de koeien, het prachtige Noord-Hollandse landschap, de stallen, het melken, de hooiberg en nog veel meer.

Kan een koe gelukkig zijn?

Is het waar dat koeien bijna niet slapen? Is dat niet vies, herkauwen? En kan een koe eigenlijk gelukkig zijn? Je komt van alles te weten over de geliefde grazers tijdens de jaarlijkse 'Dagje bij de Boer Dag'. Naast vele leuke activiteiten leer je hoe het er op de boerderij nou echt aan toe gaat en waarom koeien de meest bijzondere dieren ter wereld zijn. Kom met de hele familie langs en beleef een heerlijke dag op de boerderij. Iedere boerenfamilie heeft zijn eigen originele programma bedacht. De deelnemende boerderijen in deze regio zijn: Familie Veldman in 't Veld en familie Groot in Wieringerwerf.

Tijdens Dagje bij de Boer Dag staat het thema 'Hoe is het om boer te zijn' centraal. Zo wordt er op iedere locatie een informatieve speurtocht georganiseerd en zijn er verschillende 'wist je datjes' op het erf te vinden. Maar dat niet alleen, zo vertelt Landschap Noord-Holland graag meer over de vele verschillende weidevogels die in het prachtige natuurgebied rondom de boerderij van de familie Blaauw in Noordeinde te zien zijn. Bij de familie Veldman in 't Veld kun je een kijkje nemen in hun eigen boerderijwinkel en laat boer Joep bij mooi weer de koeien voor het eerst dit jaar de wei in gaan.

Familie Groot uit Wieringerwerf doet alweer voor de vierde keer mee en heeft ook dit jaar tal van activiteiten georganiseerd. Natuurlijk is het ook nu weer mogelijk om de koeien een koeienkoek te voeren en met koe Sientje te knuffelen. Bezoekers zijn zondag 7 april van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Kijk voor het uitgebreide programma bij alle boerderijen op www.dagjebijdeboerdag.nl