Samba Spice en stroomt eind april in bij modeketen PROMISS.
Samba Spice en stroomt eind april in bij modeketen PROMISS. (Foto: PROMISS)

Voorjaarsmode is kleurrijk

REGIO - De modetrends voor het voorjaar van 2019 laten zowel in de dames- als herenmode veel kleur zien. Ook prints zijn hot, zowel grafische, bloemen als dierenprints. Het ziet er allemaal fris en vrolijk uit!

Vele tinten groen

De kleuren die de komende periode te zien zijn, zijn vele tinten groen, knaloranje, koraal, peach en (knal)geel. Liever iets minder uitgesproken? Dan is beige, zand of blauw natuurlijk ook altijd goed! Wat veelvuldig op de catwalk werd getoond waren de diverse dierenprinten. De leopardprint is nooit uit het modebeeld verdwenen en zal dit voorjaar weer prominent aanwezig zijn. Ook de zebraprint en snake zijn niet weg te denken.

Mix and match

De mode wordt volop gemixt en gematcht met frisse kleuren welke zorgen voor verrassende combinaties. De rood-tinten met oranjerood als het nieuwe rood, zijn dit jaar volop aanwezig, alsook de ruitjes, strepen en stippen (polkadot). Het zogenaamde 'Samba Spice' thema ofwel de 'linnenlook' doet dit jaar mee met safari- ofwel terra cotta- achtige items.

Comfortabel

Verder vertoont het modebeeld dit jaar ook maxi-skirts, maxi-rokken en maxi-dresses. Opvallend is dat de consument heden ten dage steeds meer kiest voor travel-kwaliteit kleding.

Bohemian

De opkomst van de jaren 90-trend zorgt voor een hernieuwde interesse in bohemian- oftewel Ibiza-stijlen voor de lente en zomer. Met steeds meer oog voor duurzaamheid zijn duurzame stoffen en veganistische alternatieven een hot topic geworden. Consumenten gaan steeds meer op zoek naar verantwoordelijke alternatieven.

Afbeelding