De Paasveetentoonstelling is een feest voor jong en oud.
De Paasveetentoonstelling is een feest voor jong en oud. (Foto: Vincent de Vries Rodi Media)

Schagen telt af naar Paasvee

SCHAGEN - De jaarlijkse Paasveetentoonstelling vindt aankomende woensdag 10 april plaats rondom de Markt in Schagen. Hét moment waarop iedereen in de Magnusveste en omstreken naar uitkijkt, want de 121e editie biedt op voorhand al garantie voor een mooi feest waarin de runderen en het kleinvee al sinds jaar en dag de hoofdrol opeisen. De grote vraag is natuurlijk weer wie er met de prijzen vandoor gaan en welke dieren het mooist zijn.

Na de feestelijkheden rondom de jubileumeditie van vorig jaar vindt de aankomende Paasveetentoonstelling waarschijnlijk plaats onder betere weersomstandigheden. De verwachting is dan ook dat het feest na afloop van de veekeuring voornamelijk buiten plaats vindt op en rondom de Markt bij de Grote Kerk van Schagen.

Maximale aantal bereikt

Dat Paasvee bezoekers en deelnemers vanuit het hele land trekt bewijst het aantal deelnemers. Zo is de inschrijving met het maximale aantal dikbillen al ruim voor de veekeuring plaatsvindt gesloten en daarmee is de 121 editie van de Paasveetentoonstelling de succesvolste ooit. Om de veiligheid van zowel de runderen als bezoekers te kunnen garanderen ligt het maximale aantal inzendingen tussen de 150 en 160. Meer kunnen er op de Markt niet opgesteld worden.

Dit jaar wordt Paasvee om 9.00 uur geopend door Willemien Koning-Hoeve in de Ridderzaal van het Slot van Schagen. Koning-Hoeve heeft een melkveebedrijf in Oudkarspel en is naast voorzitter van LTO Vrouw & Bedrijf, lid van Provinciale Staten en ook bestuurslid van de Europese koepel.