Afbeelding
(Foto: Vincent de Vries Rodi Media)

Kleindieren-

show

SCHAGEN De kleindierenshow is binnen Paasvee een uniek onderdeel. Waar vrijwel alles in de buitenlucht gebeurt, wordt de kleindierenshow in het Makado Centrum gehouden. Meer dan honderd kippen, hoenders en cavia's zijn daar te bezichtigen. En wie wil, mag een dier ook aaien.

Eentonig beeld van konijn of kip

Vrijwilliger Jac Langes spreekt als fokker enthousiast over de kleindierenshow op de website van de Paasveetentoonstelling. "Veel mensen hebben een eentonig beeld van een konijn of een kip. Bij een kip denken ze meteen aan een ei of kipfilet. Maar ze weten niet dat er zoveel rassen zijn. Hetzelfde geldt voor konijnen."

Aanvulling

"Ik verwacht dat er woensdag 10 april ongeveer 150 tot 180 beesten in het Makado staan. De kleindierenshow is begonnen als een aanvulling op Paasvee. De kleine dieren horen er gewoon bij. Wij showen ze in een zo groot mogelijke variatie van rassen. Om 8.00 uur gaat het Makado open. Dan komen de fokkers aan en worden de dieren in hun kooien gestopt. Om 9.00 uur begint de keuring. Om 12.00 uur is het af en om 13.00 uur worden de prijzen uitgereikt in het Makado."

Aaimogelijkjheden

"De hoenders blijven in de kooien, maar de konijnen komen écht op tafel middenin het Makado. Daar staat het publiek omheen. Als ze willen kunnen ze even een beest aaien. Dat kunnen ze thuis niet. De aaimogelijkheden zijn groot. Vooral voor de kinderen. Als er allemaal kleine konijntjes op tafel komen, is het een wirwar van kinderen. Dat is gewoon super. Het is een promotie voor je sport."

Bron: www.paasvee.nl