Negende Ronde van de Westfriese Omringdijk

KOLHORN - Polders, molens, VOC-steden, stolpboerderijen én natuurlijk de Westfriese Omringdijk. De inschrijving van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is geopend. Zondag 14 juli is deze monumentale dijk het decor voor de negende editie van dit Westfriese wielerevenement. Het is de ideale combinatie van sport en cultuur. Met routes over 50, 80 en 135 kilometer is er voor iedere fietser een geschikte afstand.

De Ronde van de Westfriese Omringdijk is de ideale combinatie van sport en cultuur. Tijdens de tocht passeren de deelnemers namelijk een aantal historische gebouwen, die zijn ingericht als stempel- en verzorgingspost. Hier kunnen de deelnemers genieten van typisch Westfriese lekkernijen, zoals Westfriese krentenmik of Enkhuizer koeken. Op de startlocaties en langs de routes is er daarnaast volop entertainment om de deelnemers een gezellige fietsdag te bezorgen.

De Ronde van de Westfriese Omringdijk kent maar liefst vier startlocaties. Deze startlocaties zijn te vinden in Kolhorn, Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen. Elke startplaats heeft zijn eigen Westfriese charme. Zo starten de deelnemers in Alkmaar nabij het officiële 0-punt van de Omringdijk en in Enkhuizen kan er bij zowel de start als de finish genoten worden van een adembenemend uitzicht over het IJsselmeer. Op elke startlocatie starten de afstanden van 50, 80 en 135 kilometer. Voor de recreatieve wielrenner zijn de kortere routes van 50 en 80 kilometer de ideale gelegenheid om te genieten van een stukje cultureel erfgoed in West-Friesland. De 135 kilometer is een toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Deze route brengt de deelnemers over een gedeelte van de Omringdijk en deels door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap.

Het goede doel van de negende Ronde van de Westfriese Omringdijk is de Stichting de Westfriese Molens. Inschrijven is nu al mogelijk op www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.