Werk van Niels Zwirs.
Werk van Niels Zwirs. (Foto: aangeleverd)

Expositie Kleiweg tijdens Bloemendagen

ANNA PAULOWNA - Tijdens de Bloemendagen is er van zaterdag 27 tot en met dinsdag 30 april een bijzondere expositie te zien in het woonproject Nieuw Bouwlust aan Kleiweg 3 in Anna Paulowna. Het thema van deze expositie is de Kleiweg zelf. De expositie is tijdens de tentoonstellingsdagen te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur.

Op het schilderachtige erf van woongemeenschap Nieuw Bouwlust vormen de historische stolp en de nieuwe duurzaam gebouwde appartementen samen een geheel in harmonie met het polderlandschap. Alle kunstenaars zijn verbonden met deze weg net buiten het dorp en hun werken worden verspreid over het erf in de gebouwen tentoongesteld. Zo wordt de verbinding tussen het leven in dit buitengebied en de kunstwerken, tussen platteland en stad en tussen realiteit en fantasie voelbaar gemaakt. De expositie wordt vrijdag 26 april geopend door Josje de Baat, kunstgaleriehoudster uit Amsterdam.

Beeldend kunstenaar Stephan Keppel is één van de exposanten. Geboren aan deze Kleiweg tussen de aardappelvelden en met weidse uitzichten is hij vooral bekend door zijn prachtige fotoboeken van steden die hij samen met grafisch ontwerper Hans Gremmen publiceerde. Met 'Reprinting the City' (2012) blijft hij nog in de buurt van zijn geboortegrond. In dit stadsportret gaat hij op zoek naar de bouwstenen van Den Helder. Reprinting the City is opgenomen in de lijst 'Mooiste fotoboeken' van de Volkskrant. Het boek 'Entre Entree' is de weergave van een project rondom de Boulevard Péripherique van Parijs. Met 'Flat Finish' geeft hij een eigen interpretatie van de stad New York.

Niels Zwirs is eveneens geboren aan de Kleiweg. Hij heeft na zijn studie aan de kunstacademie van Amsterdam als beeldend kunstenaar meerdere keren geëxposeerd met zijn vaak kleurrijke schilderwerken en figuratieve, intieme grafieken. Hij zoekt de grens op tussen voorstelling en abstractie, waarmee hij de toeschouwer uitdaagt: "wat zie ik nou eigenlijk?" Naast zijn werk als beeldend kunstenaar blijft hij lesgeven aan verschillende groepen. Inspiratie doorgeven en opdoen.

> lees verder op pagina 5