Autobedrijf J&S is sterk geworteld in Den Helder.
Autobedrijf J&S is sterk geworteld in Den Helder. (Foto: aangeleverd)

Veranderingen in autowereld

DEN HELDER - De autobranche staat nooit stil en bij Autobedrijf J&S in Den Helder is dat goed te merken. In de showroom aan Ambachtsweg 4 merken ze dat er veel vraag is naar elektrisch rijden. Hierbij komt men wel snel bij de volgende vraag uit: waar moet al die elektrische energie vandaan komen? Wat als alle bewoners elektrisch rijden? Hoe werkt dat dan met oplaadpalen en parkeerplekken? Suzuki heeft hier een oplossing voor.

Veel modellen zijn leverbaar met SHVS; Smart Hybrid Vehicle by Suzuki. Dit slimme systeem beperkt brandstofverbruik en uitstoot. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een lithium-ion-accu. Deze energie wordt weer ingezet bij het starten van de motor en accelereren en ondersteunt de airconditioning, verlichting en het afspelen van muziek.

In Nederland rijden veel handgeschakelde voertuigen. In 2018 zijn de helft van de nieuw verkochte auto's bij de Helderse Suzuki dealer voorzien van een automatische versnellingsbak! Wat ook een reden is voor de verandering naar veel automaten is de trend in private lease. Het verschil in maandbedrag is klein door de hoge restwaarde van een automaat.

Autobedrijf J&S, Ambachtsweg 4, Den Helder, tel. 0223-635744. Zie: www.autobedrijfjens.nl