Amigo.
Amigo. (Foto: aangeleverd)

Baasje gezocht

Jongeman Amigo is leuke kruising

TUITJENHORN - Voor kat Wayne is nog geen nieuw baasje gevonden, wel een aantal van zijn soortgenootjes hebben weer nieuwe huisjes gevonden. Deze week weer eens aandacht voor een hond in de opvang. Het gaat hier om Amigo.

Een leuke kruising Mechelse Herder met Friese Stabij. Nu heeft deze jongeman wel veel meer eigenschappen van eerstgenoemde, maar aan kleine dingetjes kan je toch zijn tweede voorouder wel herkennen. Amigo heeft een wat mindere start gekend in zijn leven. Op iets te jonge leeftijd is hij bij de 'fokker' vandaan gehaald en heeft hij op een bovenwoning geleefd met een oudere Herder, tot deze er niet meer was. Amigo heeft geen cursus gehad, moest regelmatig tussen de vier en acht uur alleen thuis zijn, maar dan in een bench. Hij is een tikje onzeker en hoopt door maar een hoop kabaal te maken dat hij dat kan verbloemen. Amigo heeft nu een stabiele baas nodig en eentje met een hoop geduld, doorzettingsvermogen en kennis van hondengedrag. Hij verdient iemand die zich inzet om een band met hem op te bouwen en dan leuke dingen met hem gaat doen. Amigo is nu nog maar ruim anderhalf jaar oud, nog niet gecastreerd en verzot op balletjes. Hij zou het beste tot zijn recht komen in een huis waar stabiliteit heerst en liever geen katten of andere huisdieren zijn. Hooguit een goede stabiele teef.

Wie meer wil weten kan contact opnemen met DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, tel. 0224-551818 en via www.dierenasiel-schagen.nl