Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Galerie 28 viert het voorjaar met…..

SCHAGEN - Ook dit jaar heeft Galerie 28 veel kunstenaars gevraagd in hun atelier plaats te maken voor nieuw werk. Het resultaat is dat circa zestien kunstenaars, welke vaker in de galerie exposeerden, werk brengen wat tegen leuke prijzen verkocht mag worden. Schilderijen acryl op paneel of doek en beelden van steen en brons zijn er van Irene van der Veur (Schagen), originele collages van Sam Middleton (1927-2015). Door hemzelf gesigneerde zeefdrukken van de bekende kunstenaar uit de Schermer Nic Jonk (1933-2000).

Eigentijds werk

Er is eigentijds werk van Linda Moerland (Schagen). Voorjaarsbeelden van keramiek van Irene Breeuwer(Heerhugowaard) en het fragiele porcelein/keramiekwerk van Diny Rijnsburger (Groenveld). Janneke de Regt met haar zeer herkenbaar en vaak met humor doorspekt keramiek-werk. De fraaie leren tassen van Regina Bolt (Alkmaar) door haarzelf ontworpen en gemaakt in aansprekende modellen en kleuren. Beelden van brons zijn er van Peter Sluijter (Warmenhuizen). Glaswerk, ontwerpen in prachtige kleuren van Anne Hoogland (Heerhugowaard) en design-geweven kleding ontworpen en gemaakt door Elly Korteweg (Schagen). Het stoere keramiekwerk van Marijke in den Bosch (Heerhugowaard) voor zowel binnen als buiten en beelden van Monique Vink (Schagen).

Galerie 28 is gevestigd aan Nes 28 in Schagen (oostelijk van de N241 en bereikbaar via de parallelweg of het fietstunneltje vanuit Schagen) en zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april (Paasdagen) geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bij goed weer is ook de beeldentuin open. De toegang is gratis. Zie ook www.galerie28.nl of neem voor meer informatie contact op met tel. 06-15197494.