Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Lentebiertocht in centrum Schagen

SCHAGEN - Eerste Paasdag, zondag 21 april is het tijd voor Lentebier! Dan organiseren acht horecabedrijven rondom de kerk in Schagen voor de vijfde maal een biertocht van 15.00 tot 20.00 uur. Na het succes van de vorige edities waar zij 180, 400, 600 en vorig jaar zelfs 625 deelnemers mochten verwelkomen met de Bockbiertocht, organiseren de horecazaken nu voor het eerst een Lentebiertocht. Wederom verwacht de organisatie een grote opkomst.

Het voorjaar is inmiddels volop begonnen en dit vraagt om frisse en fruitige bieren. Waarom? Tijdens het warme weer wil je natuurlijk een dorstlessend biertje. Het voorjaar schreeuwt om frisse dorstlessers die al smaken naar zomer. Als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor frisse bieren. Sommige brouwerijen brouwen speciaal voor de lente een lentebier. Deze is niet te verwarren met de lentebok, want die zijn ondergistend. De lentebieren kunnen dus allemaal verschillen. Het zijn alleen vaak wat frissere en fruitige bieren die goed samen gaan met het weer.

Op een gezellige tocht langs de acht deelnemende bedrijven kan men de verschillende soorten Lentebier proeven. Bij elke zaak krijgt elke deelnemer ook een heerlijk hapje bij het Lentebier geserveerd. De deelnemende bedrijven zijn; `t Noord, `t Geveltje, PAND 5, Piet Pann, De Smidse, de Posthoorn (Oude Slot), Alpha en`t Heremetijdje. In een aantal zaken wordt de Bockbiertocht aangekleed met live-muziek of een speciaal menu.

De kosten voor een stempelkaart zijn € 25,- Deze zijn in de deelnemende bedrijven te koop. Hiervoor krijgt men acht maal een verschillend Lentebiertje en een hapje.