Volg de workshop 'Spelen met zand en klei'.
Volg de workshop 'Spelen met zand en klei'. (Foto: aangeleverd)

Expositie Noordkopkunst

TUITJENHORN - Muzikaal kwartet Coles Tibio treedt zaterdag 27 april, Koningsdag, op tijdens de expositie Noordkopkunst in de Ondernemerscentrale aan Oostwal 2 in Tuitjenhorn. Zondag 28 april geeft keramiste Marlen van Dop van 13.30 tot 16.30 uur een bijzondere workshop 'Spelen met zand en klei'.

Marlen van Dop ontdekte in de loop van haar ontwikkeling als keramiste, een voorkeur voor vormen met een duidelijke en strakke belijning. Met een idee van een vorm die zij zelf mooi vindt met details die haar aantrekken begint zij aan een nieuw object. De rest is magie; het object vormt zich al doende. Marlen maakt objecten die de sfeer hebben van strandvondsten, watererosie-sporen in rots, schelpen, fossielen en zaden. Wat ze gemeen hebben in hun duidelijke vorm en repeterende structuur of textuur en hun natuurlijke 'looks'.

Vier functies

In deze workshop gaat ze in op de vier functies die zand bij het maken van keramiek kan hebben. Voor elke functie laat ze zien hoe de techniek in zijn werk gaat. Vervolgens kun je zelf aan de slag met een deel van de getoonde voorbeelden. Het gaat om het ervaren hoe zand en klei samen kunnen gaan; het spelen met de materialen. Heb je iets gemaakt dat je wil laten stoken dan kan dat. Werk meenemen om eerst thuis verder af te maken kan natuurlijk ook. Kosten € 45,- aanmelden via info@ericakraan-art.com of info@marlenvandop.nl

Zaterdag 4 mei geeft beeldend kunstenaar Marry Ranzijn van 14.00 tot 16.00 uur een workshop 'Boetseren met was'. Zij begint met uitleg over het materiaal, het maken van een mal en in het vervolgtraject onder andere uitleg over de mogelijkheden om het beeldje in brons te laten gieten. Aansluitend kan men een eigen creatie in was maken. Kosten € 20,00. Opgave via de mail: info@marryranzijn.nl (maximaal ruimte voor acht personen).

Zondag 5 mei geeft fotograaf Jules Noordeloos van 13.30 tot ongeveer 15.00 uur een lezing over fotografie: 'Fotografie vanuit een eigen perspectief'. Wil je meer weten over fotografie of houd je van mooie beelden? Dan is deze fotolezing een echte aanrader. Toegang is € 7,50. Geef je op via: dezeeltinbeeld@ziggo.nl.

Noordkopkunst is een unieke kunstexpositie van 29 kunstenaars en vindt plaats tot en met zondag 26 mei. Alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur in de OndernemersCentrale. Zie ook www.Noordkopkunst.nl.