Jip van Otterloo en Corrina Mengers.
Jip van Otterloo en Corrina Mengers. (Foto: aangeleverd)

Opgeknapte buitenbaden Dirkshorn en Warmenhuizen

WARMENHUIZEN/DIRKSHORN- De Stichting Sportservice Langedijk (SSL), de nieuwe beheerder van de buitenzwembaden De Veersloot in Dirkshorn en het Maarten van der Weijdenbad in Warmenhuizen, brengt nieuw elan in de tot voor kort verouderde complexen. Momenteel wordt er volop getimmerd, geschilderd en andere werkzaamheden uitgevoerd om beide baden spic en span te maken voor de officiële opening van maandag 29 april. Dat belooft een spetterende start te worden, maar Corinna Mengers (49, Sint Maarten) en Jip van Otterloo (28, Alkmaar) denken tevens dat de mensen dankzij een nieuw concept ook na de opening veelvuldig zullen komen.

Opening

De opening van de buitenbaden wordt met een groot evenement in het Maarten van der Weijdenbad gevierd met onder meer een flyboardshow, een stormbaan, een springkussen en boardingvoetbal. Vanaf 13.30 uur op 29 april is iedereen welkom, toegang is gratis. "Activiteiten, daarmee willen we ook op dagen met minder mooi weer mensen naar het zwembad toe weten te krijgen", aldus Van Otterloo. "Denk aan een voetbaltoernooi bijvoorbeeld." Hij doelt dan vooral op het Maarten van der Weijdenbad waar hij dagelijks te zien zal zijn. Het is de bedoeling dat De Veersloot meer de plek wordt voor gezinnen met kleine kinderen, gezinnen die kortom behoefte hebben aan enig overzicht en daarmee rust om hun kroost in de gaten te houden. ,,Wij gaan bezoekers daar ook actief over adviseren", vertelt Mengers die dagelijks op De Veersloot te vinden zal zijn. De rolverdeling tussen de zwembaden is bewust zo gekozen. Van Otterloo: "Warmenhuizen en Tuitjenhorn zijn zeer sportminded, daar willen we met ons aanbod op inspringen."

Dat houdt ook in ruimere openingstijden. Of beter gezegd: de poort is elke dag open, want beide zwembaden zijn van 29 april tot 1 september dagelijks van 12.00 tot 17.30 uur toegankelijk en in de zomervakantie zelfs van 11.00 tot 20.00uur. Bij mooi weer worden de openingstijden nog meer verruimd en als de septembermaand warm is blijven de twee baden ook open. Daarbij krijgen recreanten meer mogelijkheden, want elke dag is het bad tussen 12.00 en 14.00 uur gereserveerd voor banenzwemmers, in het hoogseizoen is dat van 10.00 tot 11.00uur. "Vroeger was lang zwemmen een probleem door de lage temperatuur van het water, maar nu niet meer", aldus de twee bepalende gezichten van de twee zwembaden. "Je zwemt niet meer in water van zestien graden, maar van minimaal 22 graden. En grotendeels duurzaam opgewekt dankzij zonnecollectoren. We stoken alleen bij met gas indien noodzakelijk."

Een persoonlijk abonnement kost € 60, een gezinsabonnement voor twee personen € 119. Gaat het om meer gezinsleden, dan komt er voor elke persoon twintig euro bij.