Beertje en Buddy.
Beertje en Buddy. (Foto: aangeleverd)

Baasje gezocht

Beertje en Buddy zijn gehecht aan elkaar

TUITJENHORN - De cavia's Beertje en Buddy zijn op zoek naar een nieuw baasje. Ze zijn samen afgegeven bij een kinderboerderij omdat er niet mee voor hen gezorgd kon worden. Maar bij de kinderboerderij was dit ook geen optie want daar is geen plek voor tijdelijke opvang. Dus werden ze netjes doorgebracht naar de DierenOpvang Dierenambulance Schagen Hollands Kroon.

Wat oudere beertjes

Hier werd al snel duidelijk dat het twee, wat oudere, beertjes zijn, waarschijnlijk broertjes en erg aan elkaar gehecht. Ook hebben beide beschadigingen op een oogje en ze klonken nogal benauwd. Aan de oogjes is helaas niets meer te doen maar verder gaat het nu prima met ze. Blijkbaar was dit stelletje, net zoals veel caafjes, gevoelig voor houtmot en stoffig hooi.

Fijne plek

Nu ze op een andere bodembedekking zitten en goed hooi hebben gaat het prima! Wie heeft er een fijne plek voor dit lieve stel. Ze zijn behoorlijk op mensen gericht, laten zich makkelijk pakken en het lijkt dat ze het zelfs prettig vinden om op schoot te zitten. Maar wel opletten: het is geen kinderspeelgoed!

Meer weten over deze dieren? Neem dan even contact op met de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, tel. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl