Marco Windt van Marco's Bikes zit 25 jaar in het vak.
Marco Windt van Marco's Bikes zit 25 jaar in het vak. (Foto: Vincent de Vries)

'Altijd een hobby gebleven'

SCHAGEN - Marco's Bikes viert vrijdag 17 en zaterdag 18 mei het 25-jarig bestaan van de zaak. Eigenaar Marco Windt is nuchter over het bereiken van deze mijlpaal, want hij ziet de werkzaamheden in zijn fietsenzaak niet per se als werk. "Het is altijd mijn hobby geweest en dat is het al die jaren gebleven. Ik vind het leuk om mensen op weg te helpen met een goede fiets en bijbehorend advies." Dat advies is tijdens het feestelijke weekend dan ook zeker te krijgen en bezoekers van de jubilerende fietsenzaak mogen dan gelijk proefrijden op de fietsen van QWIC en Victoria.

In zijn element

In zijn fietsenzaak aan de Noord is Windt in zijn element in de werkplaats. "Ik verzorg het onderhoud van zowel de reguliere fietsen als de e-bikes. Mensen moeten snel weer kunnen fietsen, dat geldt zowel voor bestaande klanten als nieuwe klanten die langsfietsen met een mankement. Doordat ik midden in het centrum van Schagen gevestigd ben, kan ik mensen gerust een rondje door de stad laten lopen. Terwijl zij koffie drinken op het terras, maak ik hun fiets".

Als allround specialist kan Windt ook goed overweg met de moderne e-bikes. "Het leuke is dat je tegenwoordig alles uit kunt lezen, dus ik zie gelijk wat het probleem is. Veel mensen fietsen bijvoorbeeld te zwaar en hebben daardoor geen goede houding op de e-bike. Desgewenst geef ik gelijk advies over de juiste bandenspanning".

Marco's Bikes is te vinden aan Noord 3 in Schagen, tel. 0224-216628. Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei wordt het 25-jarig jubileum van de zaak gevierd met demosets van QWIC en Victoria en en er is een insteekactie voor een goed slot. Zie voor meer informatie: www.marcosbikes.nl