Sjimmie is een ondernemend type.
Sjimmie is een ondernemend type. (Foto: aangeleverd)

Baasje gezocht

Sjimmie zoekt actief baasje

SCHAGEN - Voor Buddy en Beertje, cavia- heren op leeftijd, is nog geen nieuw baasje gevonden. Deze week aandacht voor een ander dier. Het gaat hier om de hond Sjimmie. Sjimmie is een Podenco gekruist met een Boerenfox, of iets wat daar op lijkt.

Mensen met hondenervaring

Hij, (gecastreerde reu), is ondertussen ruim vijf lentes jong. Sjimmie zoekt een tehuis bij mensen met hondenervaring. Sjimmie (en zijn vorige baasjes) hebben al begeleiding gehad voor zijn blafgedrag. Met een duidelijke structuur en wat simpele regels is dit goed te managen.

Zachtaardig

Sjimmie is als pup in Spanje in een container gevonden samen met een broertje. Hij heeft wat socialisatie gemist in zijn eerste levensfase. Wel is hij naar mensen in het algemeen buiten zijn eigen territorium zeker erg vriendelijk en zachtaardig. Hij is verder zeer intelligent en kan snel verveeld raken. Hij heeft veel aan hersenspelletjes en kan leuke cursussen samen met zijn baas doen.

Nieuwe dingen ondernemen

Een hond die geen genoegen neemt met drie keer per dag een blokje om. Maar echt graag nieuwe dingen onderneemt. Sjimmie is wisselend met andere honden, wil nog wel eens de baas spelen maar over het algemeen gaat het goed, zeker met een teef. Sjimmie was gewend mee te mogen naar de paardenstallen. Paarden kent hij dus ook erg goed. Dat gaat prima.

Gek op water

Hij is gek op water, wandelen in de regen, zwemmen in sloot of zee, alles is leuk. Voor Sjimmie wordt gezocht naar een actieve baas, met veel tijd, maar ook zin om met Sjimmie veel te ondernemen. Sjimmie verdient het zo om snel weer een nieuw thuis te krijgen.

Meer weten over Sjimmie of andere diieren? Neem dan even contact op met de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, tel. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl