Dexter.
Dexter. (Foto: aangeleverd)

Baasje gezocht

Lieve, aanhankelijke kroeler Dexter

TUITJENHORN - Voor hond Sjimmie heeft zich nog geen nieuw baasje gemeld. De cavia heren uit een eerdere editie hebben nu wel een fijn nieuw thuis gevonden. Deze week aandacht voor een kater. Het gaat hier om Dexter.

Deze ongelooflijk leuke zwarte ex-kater is gevonden op de Stroet in Sint Maarten. Hij liep daar met een heel zeer pootje en heel veel kale plekken. Hij was tevens het vertrouwen in mensen een beetje kwijt. Als een echte zielenpoot kwam hij in de opvang terecht. Maar hoe kan het verkeren, deze lieve kater heeft het vertrouwen in mensen weer terug gevonden en ziet er ook weer spic en span uit na genezing van zijn pootje en zijn wondjes. Hij is de gangmaker in de kattenkamer, de held zonder sokken en hij is ook nog eens behoorlijk sociaal naar zijn soortgenootjes. Kinderen vindt hij wel oké, maar liever de wat grotere vanaf een jaar of twaalf. Van een kat die letterlijk de kat-uit-de-boom kijkt, is hij veranderd in een aanhankelijke kroeler, die zelfs even aangeeft als hij zijn aandacht nodig heeft. Dexter is geschat op een leeftijd van ongeveer vier jaar. En hij verdient het om binnenkort de rest van zijn nog lange leven te slijten bij mensen die hem de aandacht geven die hij verdient. Dexter wil ook graag wel weer naar buiten kunnen om daar ook nieuwe avonturen te beleven.

Meer weten over deze dieren? Neem dan even contact op met de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, tel. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl