Michel van der Wardt in de nieuwe zaak.
Michel van der Wardt in de nieuwe zaak. (Foto: aangeleverd)

Opening Sportshop Bouwes op nieuwe locatie komt eraan

SCHAGEN- Het is bijna zover: op vrijdag 24 mei opent Sportshop Bouwes de winkel op de nieuwe locatie aan de Gedempte Gracht 34 in Schagen. Dat wil zeggen: de huidige vestiging in het Makado winkelcentrum blijft gewoon open. Vanaf maandag 27 mei tot 1 september gaat die zaak door als outlet, daarna sluit de sportwinkel er definitief de deuren. Klanten kunnen aan de Gedempte Gracht op de openingsdag, maar ook op zaterdag 25 mei en koopzondag 26 mei profiteren van scherpe aanbiedingen. Zie daarvoor de advertentie elders in de krant. Belangstellenden profiteren van extra lange openingstijden, want op 24 mei is het koopavond en op 25 mei is het Gracht bij Nacht waarbij de winkels tot 22.00 uur open zijn.

Nieuwe uitstraling van de sportwinkel

Dat laatste belevingsevenement sluit overigens prima aan bij de nieuwe uitstraling van de sportwinkel. Die is namelijk beduidend groter, 370 om 215 vierkante meter, dan de winkel in het Makado Centrum en die ruimte is niet ingevuld door er extra stellages te plaatsen maar met onder meer aansprekend design. "We gaan voor beleving", vertelt gezicht van de winkel Michel van der Wardt. "Wij hebben daarom gekozen voor mooie ruimtelijke presentaties in plaats van een nog groter assortiment. Het comfort van de klant staat voorop en daarom staat in de nieuwe winkel bijvoorbeeld ook een informatiebalie met koffieapparaat en zitfaciliteiten, zodat een ieder in de rust advies kan krijgen van de verkoopadviseur."

Verbinding

De verbinding aangaan met de klant, dat doet Sportshop Bouwes al sinds jaar en dag en niet alleen in de winkel. "Wij kleden al vele jaren leden van tal van sportclubs aan in de regio", aldus Van der Wardt. "Voetbalclubs, maar ook tennisverenigingen, volleybal- en handbalclubs en de hockey. Wij willen die service meer gaan vertalen in onze nieuwe winkel. Daarom komt de mogelijkheid er om bij ons je racket te bespannen. Ook kijken we in de nieuwe winkel naar de mogelijkheid een loopanalyse te doen zodat je nagenoeg het perfecte schoeisel door ons aangemeten krijgt. Dit is er dus nog niet, maar zijn we wel van plan."

Overigens is het nog in de sterren geschreven, maar Sportshop Bouwes denkt er over na om het aanbod te vergroten met (kick)bokskleding en bokshandschoenen. Op dit moment tref je er echter alleen het vertrouwde assortiment. Dat betekent louter A-merken zoals Nike , Adidas en Under Armour met als speerpunten qua sporten voetbal, handbal, tennis, badkleding, fitness en de indoorsporten volleybal en wederom handbal. En: je hoeft er niet meer een stukje voor te lopen zoals bij de zaak in het Makado, want je kunt voor de deur parkeren.