Sfeerbeeld van de lasergamearena.
Sfeerbeeld van de lasergamearena. (Foto: aangeleverd)

SkagaVenture opent de deuren

SCHAGEN - Het attractiecentrum SkagaVenture opent zaterdag 1 juni de deuren aan Witte Paal 3K in Schagen. Met de komst van het family entertainment centrum heeft de Magnustveste gelijk een unieke locatie binnen de gemeentegrenzen, waar jong en oud terecht kan. Het ondernemersechtpaar Justin en Janneke Beers en hun compagnon Bart Bos zijn dan ook met recht trots op hetgeen zij samen gerealiseerd hebben. "We hebben met SkagaVenture een locatie gecreëerd waar iedereen terecht kan voor een leuke dag of avond uit, terwijl ook het bedrijfsfeest of een vergadering bij ons gehouden kan worden. Tegelijkertijd is SkagaVenture knus zonder te grootschalig te zijn", aldus Janneke.

Het drie verdiepingen tellende SkagaVenture heeft de beschikking over 6000 m2 aan ruimte, waarbij er slim gekeken is naar de opzet van het attractiecentrum. "De horeca hebben we geplaatst in het centrum, waardoor bezoekers van het restaurant zicht hebben op de talloze activiteiten die er plaats vinden in SkagaVenture". En dat zijn er nogal want, zo heeft het gloednieuwe evenementencentrum de beschikking over een moderne kartbaan met elektrisch aangedreven F1- karts. "In deze regio is onze kartbaan uniek te noemen. Wij noemen het dan ook karten 2.0, want je rijdt bij ons over een baan in een hele, mooie lichte ruimte. Daarnaast is de rijervaring volkomen anders, omdat je bij een elektrische kart gelijk over vermogen beschikt. Vanzelfsprekend geldt er voor iedere karter een verkenningsronde over de baan, want veiligheid staat voorop."

Wie klaar is met karten, kan zijn hart ophalen op de tweede verdieping waar een arcade area is gemaakt. "Hier kun je computerspellen spelen op arcade-kasten, maar ook poolen of airhockey spelen. Er is een bar, dus je kunt er ook een drankje halen. De arcade is erg leuk voor jongeren, wat dit was er nog niet in Schagen. Maar ook dertigplussers kunnen spelletjes van vroeger spelen." En lasergamers kunnen ook terecht in SkagaVenture. "Zij kunnen aan de slag in de Chemical Factory, die 400 m2 groot is."

Naast de jongeren en volwassenen zijn ook de jongere kinderen niet vergeten. Zo heeft SkagaVenture een Trampoline-park met 'Ninja-course' toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar, waarbij de allerkleinste bezoekertjes (vanaf 4 à 5 jaar) terecht kunnen in de indoor speeltuin die voorzien is van een klimvulkaan. Nieuwsgierig geworden naar SkagaVenture? Bezoek de opening die zaterdag 1 juni plaats vindt aan Witte Paal 3K in Schagen.