Sven Schuit uit Tuitjenhorn.
Sven Schuit uit Tuitjenhorn. (Foto: aangeleverd)

Sven Schuit ambassadeur NK Veiligste Chauffeur

TUITJENHORN - Het NK Veiligste Chauffeur gaat zaterdag 1 juni van start. Om het nieuwe concept extra onder de aandacht te brengen bij de doelgroep – alle beroepschauffeurs van Nederland – wordt er dit jaar gewerkt met provinciale ambassadeurs. Dit zijn stuk voor stuk beroepschauffeurs die zich inzetten voor verbetering van de transportveiligheid, één van de bovenliggende doelstellingen van het initiatief. Voor de provincie Noord-Holland is Sven Schuit uit Tuitjenhorn uitverkozen als ambassadeur. Schuit is pas 21 jaar en is beroepschauffeur sinds 2016.

Op het lijf geschreven

Schuit woont in Tuitjenhorn en rijdt voor Peter Appel Transport uit Middenmeer. Op jaarbasis rijdt hij circa 160.000 kilometer in de vrachtwagen. "Het mooiste van het vak vind ik de vrijheid die je hebt. Het vak is mij op het lijf geschreven, ook omdat ik veel contact heb met klanten. Dat aspect vind ik ook mooi."

Geen haast

Zoals alle ambassadeurs is hij zeer begaan met de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen. Hij hoopt daar met zijn ambassadeursrol een bijdrage aan te leveren. "Mijn advies aan iedereen in het verkeer is: Heb vooral geen haast. Verkeer gaat zoals het gaat."

Verbetering van transport - en verkeersveiligheid

Het NK Veiligste Chauffeur maakt dit jaar deel uit van de TVM Awards, een nieuw landelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. Behalve een select gezelschap beroepschauffeurs heeft ook TV-presentatrice Hélène Hendriks zich als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Hendriks: "Veel mensen zullen zich misschien afvragen: wat heeft Hélène met vrachtwagens? Nou, niet heel veel. Maar ik heb wel veel met verkeersveiligheid. Ik zit veel op de weg en dan zie je veel om je heen gebeuren. Bijvoorbeeld mensen die aan het appen zijn. Dat soort dingen kan echt niet. Ik heb ook echt ontzettend veel respect voor de beroepschauffeurs die onze economie draaiende houden door dagelijks op een veilige en professionele manier goederen van A naar B te brengen. Ik kom uit de sportwereld, maar ik kan iedereen verzekeren: ook dit is topsport."

Meer informatie over het NK Veiligste Chauffeur en de ambassadeurs is te vinden op www.tvmawards.nl.