Afbeelding
(Foto: Jeroen Otto Fotografie)

Noten en poëzie smelten samen in Scagon

SCHAGEN - Als noten en poëzie elkaar melodisch omarmen, is er alle aanleiding voor een gang naar de schouwburg. Zo'n uitgekiende gelegenheid vindt zondag 2 juni plaats in het Scagon: Niels van der Gulik en zijn team presenteren dan 'In goed gezelschap', een mooie mix van verse waar en het beste van de recente cd.

Het begon ooit bij Ramses. Als eerste inspiratiebron de man die een beslissende invloed had toen Niels nog een verkenner in het land van de Nederlandstalige melodieën was. Via Shaffy kwam hij op een eenrichtingsweg naar het theater. Hij vond daar de spiegel waarin hij zichzelf herkende. Zijn omgeving hoorde sindsdien de voetstap van geluk.

Schagen kan daar zondag weer de bevestiging van zien. Met zijn voorstelling 'In goed gezelschap' laat Van der Gulik nog eens zien dat zijn horizon sinds Shaffy is verbreed. Bijvoorbeeld door de invloed van Boudewijn de Groot en Maarten van Roozendaal op zijn werk. Maar ook door de samenwerking met zijn team. De muzikanten, Jos Kolenberg (gitaar), Erik Bogers (toetsen), Auke Haaksma (bas) en Richard Heijerman (drums) wandelen schouder-aan-schouder met hem op het pad naar de schouwburgen. En dat niet alleen. De voorstellingen zijn teamwerk, waarbij de teksten veelal door Van der Gulik worden bedacht. De musici leveren daarna bijpassende melodieën. Het blijkt het recept voor mooi theater.

Van der Gulik en de regio verdragen elkaar meer dan goed. Eerder was de zanger/kleinkunstenaar samen met Joost Botman succesvol met The Sound of Silence, de klankrijke biografie van het leven van Simon & Garfunkel. Begin van dit seizoen zette het team met Rock in de Kerk het Scagon op zijn kop.

Kaarten voor 'In goed gezelschap' kosten vijftien euro en zijn te reserveren via www.scagontheater.nl. Aanvang voorstelling: 15.30 uur.