Film 'Lazzaro Felice' in Scagon

SCHAGEN - Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen donderdag 13 en vrijdag 14 juni de film 'Lazzaro Felice' (Vrolijke Lazzaro). Regie: Alice Rohrwacher (It./Zwits/Dld/Fr. 2018, 125 minuten)

Felice betekent in het Italiaans eigenlijk "arm, maar vrolijk". In de film onderzoekt Rohrwacher hoe het verleden doorwerkt in het heden. Het verhaal: Lazzaro en zijn familie worden uitgebuit door een tabaksboer via een oud systeem van sharecropping. Het betekent dat ze gewassen mogen verbouwen op het land van de barones, maar in ruil daarvoor een (onevenredig groot) deel van de oogst moeten afstaan. De barones zorgt ervoor dat er een schuld ontstaat die ze nooit kunnen aflossen. Lazzaro is mooie jongen en een genereus, onschuldig mens. Door de boeren wordt hij niet serieus genomen, maar dat kan hem niets schelen. Na een tijdsprong zijn we in een grote stad waar de familie probeert rond te komen. Lazzaro lijkt niet ouder te zijn geworden, alsof de tijd geen vat op hem heeft.

Met o.a. Adriano Tardiolo, Alba Rohrwacher, Sergi Lopez en Nicoletta Braschi. Alice Rohrwacher kreeg in Cannes een Palm voor het scenario.

Kaartverkoop via www.filmtheaterdeluxe.nl of aan de kassa (do en vr). Toegang 9, - euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open een uur voor aanvang.