Haantje Liberté
Haantje Liberté (Foto: aangeleverd)

Baasje Gezocht voor haantje Liberté

Het wordt steeds erger de laatste tijd met het dumpen van hanen in de regio. Er komen veel meldingen binnen van loslopende hanen op vreemde plekken. Liberté is duidelijk een dumpdier. Samen aangetroffen met een ander haantje in een weiland waar in de verre verste geen bewoning te vinden was.

Ze zijn samen opgevangen bij de DierenOpvang op de Ambachtsdijk in Tuitjenhorn waar de hanen verblijven nu vol bezet zijn. Beide waren graatmager en zaten vol met luis.
Uiteraard zijn ze inmiddels tegen van alles behandeld en goed gevoerd en zien ze er gelukkig al een stuk beter uit. Alhoewel Liberté wel een bijzonder uiterlijk heeft. Het zit een beetje tussen woest, beatle en grappig in.
Hij is duidelijk familie van de krul-zijdehoen. Een bijzonder verschijning, dat wel dus.
Hoe dan ook, het blijft een haan en het is lastig daar weer een adresje voor te vinden. Maar wie weet. En behalve deze beauty zitten er helaas nog veel meer hanen in de opvang die een goede plek zoeken.

Meer weten of kennis komen maken? Neem dan contact op met de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl