Trekkerstrek, editie 2017
Trekkerstrek, editie 2017 (Foto: Erwin Slootweg)

Trekkertrek op tweede Pinksterdag

WIERINGERWERF - Op Tweede pinksterdag, tien juni, is Het weer tijd voor de trekkertrek, tweede Pinksterdag, 10 juni. Het tweejaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de Agrarische Jongeren Wieringermeer (AJW).

Er komt altijd een hoop werk bij kijken, met name de laatste weken voor de trekkertrek is een drukke periode. Om het evenement tot in de puntjes voor te bereiden wordt het bestuur van de AJW speciaal voor de trekkertrek met een paar man versterkt en wordt een groot beroep gedaan op een groep vrijwilligers en sponsors.

Tijdens de trekkertrek gaan boeren en ieder die van trekkers houdt de titanenstrijd aan. In verschillende gewichtsklassen wordt erom gestreden de sleepwagen zover mogelijk mee te trekken. Het liefst tot de finishvlag om een full-pull te behalen.

Veel extra hulp van vrijwilligers en sporsors

Reguliere deelnemersklassen, waaronder een dames-, en- een pick-up klasse worden afgewisseld met de PolderPower klasse, demo's van truck- en tractorpulling, er is een mechanisatieshow en ook aan de jongsten is gedacht.

Naast onder andere een springkussen en stormbaan is een mini-trekkertrekbaan te vinden, waar de jeugd kan deelnemen aan een mini-trekkertrek met reeds aanwezige zitmaaiers.

Voor updates; houd de Facebookpagina en site van de Agrarische Jongeren Wieringermeer (www.ajwieringermeer.nl) in de gaten.

De entree van dit evenement is gratis. Publiek is vanaf 09.00 welkom op Industrieterrein de Robbenplaat te Wieringerwerf.

AJW bestuur en de trekkertrek commissie