Steppenrace 2018
Steppenrace 2018 (Foto: aangeleverd)

"Het gaat om het meedoen en het ludieke!"

Wie Schager kermis zegt, zegt steppenrace! Deze spectaculaire autopedrace staat traditiegetrouw weer op de agenda tijdens de kermis. Dit jaar vindt de 51e editie van dit bonte spektakel plaats. De race wordt donderdag 27 juni vanaf 19 uur gehouden. Voor velen is de donderdag, vanwege de steppenrace, dé dag van de Schager kermis.
Dit geldt uiteraard voor de deelnemers maar zeker ook voor het publiek.

Sportieve gekkigheid tijdens de 51e editie steppenrace

Jaarlijks doen honderden deelnemers mee aan deze race. Weken voor het evenement zie je al menig stepper zijn trainingsuren maken in en om Schagen. Van fanatieke wedstrijdstepper tot feestelijk uitgedoste Fun-stepper. "Je kunt je donderdag inschrijven vanaf zes uur bij café Piet Pann"' laat Roland Mooij weten. "Het is een route van zo'n 15 kilometer en deze start op de Gedempte Gracht. Inschrijven kost 5 euro per persoon en daarvoor krijgt iedereen twee consumptiemuntjes. Onderweg houden we ook pauze. Plus een tussensprintje en een eindsprint. En dat sprinten hakt er wel in!"

Categorieën

De categorieën van de race zijn ongewijzigd. Zij bestaan uit dames- en herenenkel, duo's en mammoet. "Het gaat om het meedoen en het ludieke, er is namelijk ook een originaliteitsprijs." Ieder jaar kijkt het publiek weer zijn ogen uit, je moet het een keer hebben meegemaakt ...

Naast de prijzen in de duoklasses, de sprintprijzen en de finishprijzen, maken deelnemers kans op een pechprijs, een waterprijs, een prijs voor de specials en een originaliteitsprijs. De prijsuitreiking vindt plaats bij café Piet Pann.