Kamelenrace
Kamelenrace (Foto: aangeleverd)

Speciale kermisavond vol vermaak

De Schager Kermis staat maandag 24 juni open voor mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Onder leiding van vrijwillige medewerkers van de Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding (S.A.S.V.) maken zo'n honderd deelnemers ronde over het kermisterrein.

De kermisgangers verzamelen vanaf 18.45 uur bij Alpha. Daarna vertrekt het gezelschap om 19 uur richting de kermis. "De gehandicaptenkermis is altijd erg populair", vertelt Fred Gorter van de S.A.S.V. "Ieder jaar nemen ruim honderd mensen deel aan deze speciale kermisavond. Velen kijken er al een tijd naar uit. Aanmelden voor deze avond hoeft niet. Iedereen krijgt een button en onder begeleiding wordt de kermis bezocht. Wel vragen wij aan instellingen om zorg te dragen voor eigen begeleiding van hun cliënten."

Dit jaar mogen de deelnemers een keuze maken uit maximaal drie attracties. De botswagens, het reuzenrad, de draaimolen: overal mogen ze in, mits het niet te gevaarlijk is. Sommige exploitanten passen de snelheid van hun attracties aan. Daarnaast krijgen de gehandicapten een ijsje òf een oliebol.

Dit alles wordt hen aangeboden door de gezamenlijke kermisexploitanten. Na het kermisplezier vind in de grote zaal van Alpha een feestavond plaats met live muziek. De avond duurt tot 23 uur.