Tea Cups
Tea Cups (Foto: aangeleverd)

Goedkoop kermis vieren, het Golden Ticket en ... prijzen winnen!

Het staat bij velen op de agenda: de kermis van Schagen wordt van vrijdag 21 tot en met zondag 30 juni gehouden. Vanaf vrijdag 21 juni, 16 uur, kunnen jong en oud zich alle dagen wagen aan de vele attracties die opgesteld staan in het centrum van Schagen.

Om het betreden van de attracties nóg aantrekkelijker te maken, kan iedereen goedkoop kermis vieren op maandag, dinsdag en woensdag. Voor alle kindervermaak attracties hoeft maar € 1,- betaald te worden en voor alle grootvermaak attracties maar € 2,-.*

Golden Ticket

Elke dag wordt bij een van de kermisattracties een Golden Ticket verstop. De jeugd zoekt hier vaak zeer intensief naar. Want wie het ticket vindt, krijgt een zak met penningen en kan de rest van de dag zo gratis kermis vieren. "Het ticket wordt bijna iedere dag gevonden", laat Kobus Kabalt, kermisexploitant, weten. "En als het lang duurt, geven we op Facebook vaak nog een tip in welke richting gezocht kan worden."

Kleurwedstrijd

Net als vorig jaar houdt de gemeente Schagen een kleurwedstrijd. Alle basisscholen in de stad Schagen krijgen kleurplaten toegestuurd; alle basisschoolleerlingen van de gemeente Schagen worden uitgedaagd om de mooiste kleurplaat te maken. De kleurplaat is dit jaar vanaf 21 juni te downloaden op www.schagen.nl/kleurplaat.
De kinderen kunnen hun creatie inleveren van 22 tot en met 26 juni bij de receptie in het gemeentehuis aan de Laan in Schagen. In ruil voor de ingeleverde tekening krijgen de kinderen dan een penning voor iets waar ze in willen. Deze zijn vanaf woensdag in te leveren.

Prijsuitreiking

Voor de mooiste kleurplaten heeft het kermiscomité een mooie prijs. De prijsuitreiking is woensdag 26 juni om 15 uur in de Muziektuin aan De Loet in Schagen.

* Met uitzondering van de Booster
Let op de speciale aanbiedingen in deze krant