Honderden kramen op grootste jaarmarkt/braderie van Noord-Holland
Honderden kramen op grootste jaarmarkt/braderie van Noord-Holland (Foto: aangeleverd)

Jaarlijkse happening: Breezand op Stelten

BREEZAND - Nu de zomer voor de deur staat is het tijd voor de jaarlijkse happening waar duizenden mensen uit de kop van Noord-Holland op af komen: Breezand op Stelten. Met meer dan 200 kramen en honderden verkoopmeters is dit een van de grootste markten/braderieën van Nederland en de grootste van Noord Holland.

Bloembollendorp Breezand bruist

De organisatoren zijn er weer in geslaagd een braderie/markt samen te stellen waar iedereen vindt wat hij/zij zoekt en waar groot en klein zich kunnen vermaken. Zoals elk jaar staan er zondag 16 juni van 11.00 tot 17.00 honderden kramen opgesteld langs de Zandvaart. Er is van alles te vinden: tassen, leren riemen, gereedschap, speelgoed, posters, telefoon-accessoires, oliebollen, een gebakken visje, tuinornamenten, verse bloemen, enzovoort. Natuurlijk zijn er voor jong en oud gezellige attracties en leuke demonstraties. Ook kunnen de kleintjes gratis geschminkt worden.

Er is live muziek, een stuntteam en Partick Smit geeft fiets-trial demonstraties en laat ongelooflijke stunts zien.

Langs de Zandvaart wordt een gezellig terras gerealiseerd, welke verzorgd wordt door de mensen van de zorgboerderij. Met opbrengst van het terras hopen ze voldoende bij elkaar te brengen om leuke activiteiten met de bewoners te kunnen doen.

De kramen staan vanaf Hotel/Restaurant Bloemenlust langs de Zandvaart tot aan de kruising Zandvaart en Wijdenes Spaansweg. Deze route is wat Breezand op Stelten zo uniek maakt: gezellig en op een unieke en makkelijk bereikbare plaats. Het bezoekersaantal schommelt ieder jaar rond de 22.000 personen en de toegang is natuurlijk gratis..

De marktkooplieden en de organisatie hopen dat u weer in grote getale komt kijken (en kopen) in dit gezellige dorp.