Spectaculaire Autocross te Winkel
Spectaculaire Autocross te Winkel (Foto: aangeleverd)

Crazy Autocross op herhaling

WINKEL - Het autocrossgeweld moest afgelopen zondag wegens teveel regenwater worden afgelast. Daarom gaat het autocross circus op herhaling en wel deze zondag 23 juni aan de Hartweg. Vanaf 12.00 uur vindt de crazy-autocross plaats op het circuit tussen de sporthal en de Westfriesedijk in Winkel.

In Winkel zal in totaal 7 klassen de strijd worden aangegaan namelijk in de Verstevigde-, de Standaard-, de Dames – de Super Standaard -, de Rodeo klasse, maar ook de supersnelle Formule 2 klasse terwijl de V-Buggy jeugd klasse wegens enorm succes weer aan de start zal verschijnen.

Plaatselijke coureurs

In de Standaard klasse natuurlijk weer diverse plaatselijke coureurs aan de start welke op deze autocross-zondag – onder het toeziende oog van vrienden en/of familieleden – hun stuurmanskunst in hun woonplaats Winkel willen tonen.

Damesklasse

Niet onvermeld mag blijven de damesklasse die dit jaar opnieuw start in Winkel. Van de dames die in de crazy-cross gebeuren hun sporen hebben verdiend wordt veel spektakel verwacht.

Formule2 Stock Car races

Als spectaculaire verrassing gaan wij dit jaar in Winkel weer de zogenaamde FORMULE2 Stock Car races houden met plaatselijke coryfeeën. Maar dan zijn we er nog niet. Dit jaar ook aan de start de zogenaamde V-Buggy's. Jonge beginnende coureurs uit laten ten overstaan van hun plaatsgenoten zien dat zij in de toekomst Max Verstappen zullen opvolgen.

Veiligheid

Bij alle klassen gaat natuurlijk snelheid en veiligheid hand in hand zodat de organisatie ervoor zal zorgdragen dat weer tractors op het circuit aanwezig zijn om de gestrande voertuigen op veilige wijze naar het rennerskwartier te slepen. Natuurlijk is ook de vrijwillige Brandweer en de EHBO op het circuit aanwezig om eventueel de nodige hand- en spandiensten te verrichten.

Voor alle bezoekers is er het gratis programmablad beschikbaar, met alle gegevens over de deelnemers die zondag 23 juni in Winkel aan de start verschijnen. Deze autocross met een enorm deelnemersveld, met veel plaatselijke favorieten, zal veel spanning en spektakel brengen en verdient zeker uw bezoek. Het circuit met ruime gratis parkeergelegenheid is gelegen aan de Hartweg (ten oosten van de sporthal nabij de Westfriesedijk) te Winkel.