Dubbele oriental lelies
Dubbele oriental lelies (Foto: iBulb)

Wil je grootse, maar toch elegante bloemen, die de show stelen in huis? Dubbele oriental lelies regelen dit zonder moeite voor je. Naast hun schoonheid hebben ze nog meer in petto. Want wist je dat de meeste stuifmeelloos zijn?

Dubbele oriental lelies, volumineuze bloemen, stuifmeelloos en kleurrijk

Oriental lelies zijn stuifmeelloos

Dubbele oriental lelies winnen de afgelopen jaren ontzettend snel terrein. Dat komt niet alleen omdat ze indrukwekkend zijn om te zien -wanneer de enorme bloemknop zich opent, lijkt de bloem op een roos- maar ze maken daarnaast nagenoeg geen stuifmeelvlekken, geuren niet sterk en zijn ook nog eens langer houdbaar.

Dubbele bloemen

De populaire dubbele oriental lelies zijn te herkennen aan hun volumineuze dubbele bloemen. Ze hebben maar liefst tussen de twaalf en zesendertig bloembladen. Daarnaast breidt het kleurenpalet zich steeds verder uit. Naast de verschillende tinten wit en roze, zijn ze ook te koop in de kleuren geel en oranje, of een combinatie van deze kleuren.

Volumineuze dubbele bloemen

Verzorging

Als je een bos dubbele lelies hebt veroverd, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Volg deze tips, dan komt het helemaal goed.

Maak de vaas goed schoon.

-Vul de vaas met koud water en snijbloemenvoedsel.

-Heb je snijbloemenvoedsel in poedervorm? Gebruik dan lauw water in plaats van koud, want dan lost het poeder beter op.

-Verwijder het blad van de steel op de plaats waar de steel in het water komt. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat rotten en er geen bacteriegroei in het water ontstaat.

-Snij de stelen schuin af en zet ze daarna direct in het water.

-Ververs het water regelmatig. Zolang het helder blijft, betekent dit dat er geen of weinig bacteriegroei is die het vaasleven korter maakt.

-Zet de vaas op een plek waar je het meest van de dubbele lelies kunt genieten. Maar zorg ervoor dat ze niet in het directe zonlicht staan of dicht bij de verwarming.

Meer informatie

Wil je meer weten over lelies of andere bolbloemen? Kijk dan op www.ilsysays.com.

Dubbele oriental lelies