WOW laat vele klassiekers zien
WOW laat vele klassiekers zien (Foto: aangeleverd)

Wieringerwerf op Wielen in nieuw jasje

WIERINGERWERF - Het is weer tijd voor Wieringerwerf op Wielen (WOW), het traditionele festival voor klassieke auto's en motoren, zondag 30 juni.

Dit jaar zit WOW in een wat ander jasje dan gewend wat betreft de klassieke auto's. De organisatie heeft in overleg met de gemeente besloten de locatie te verplaatsen van de Terpstraat naar het gazon van het Lelypark/Ovingestraat en de Cultuurschuur. Dit in verband met toenemende parkeerdruk van de geopende winkels die nu op zondag geopend zijn. Voor de rest blijft alles bij het oude.

Thema: Karten

Het thema is dit jaar karten. In samenwerking met Streetkarting wordt er een kartbaan gerealiseerd op het Omtaplein voor de jeugd van 11 tot 16 jaar en voor volwassenen vanaf 18 jaar die daar tegen betaling een bepaalde tijd mogen karten om een poging te wagen de nieuwe Max Verstappen te worden.

Traditionele Ride Out

Voor de rest weer veel te zien aan rollend materiaal en met als hoogtepunt de traditionele Ride Out die exact weer vertrekt om 12.00 uur vanaf de Brinkweg/Cultuurschuur. Belangrijk voor het publiek: de beste spot is om en rond de Cultuurschuur/Ovingestraat, om de start van de stoet gade te slaan.

Horecaplein met live muziek

Voor liefhebbers van een drankje en hapje en mooie muziek kun je terecht op het horecaplein op de Brinkweg met prachtige live muziek en diverse eettentjes met o.a. Kip v/d grill - Hamburgers - broodjes Shoarma en Beenham. De Cultuurschuur is geopend en de band Rock&Loll verzorgt daarbuiten een optreden. In en om de Cultuurschuur leuken verschillende standjes de boel op met onder andere een retro koffietentje, daarnaast zijn er verse aardbeien met slagroom te verkrijgen en gerookte paling. Ook de stand met miniatuurauto's heeft daar een nieuwe plek.

Prachtdag

Wij gaan voor mooi weer en een prachtdag voor deelnemers en publiek. Met dank aan onze trouwe sponsors, vergeet ze niet!

Tot 30 juni in Wieringerwerf.