Kermis in Schagen!
Kermis in Schagen! (Foto: Facebook Kermis Schagen)

Vele attracties en gezelligheid tijdens kermis Schagen

SCHAGEN - Dit jaar verzorgden Buurman & Buurman, samen met wethouder Hans Heddes de officiële opening van de Schager kermis vanuit De Posthoorn. Sindsdien vermaakt jong en oud vermaakt zich de komende week in de attracties en kroegen van Schagen. De kermis duurt tot en met zondag 30 juni 00.00 uur.

Er zijn dit jaar ruim dertig attracties te vinden op de Schager kermis, zoals de botsauto's, Break Dance, Hawaii Swing, Kamelenrace, Tea Pots (nieuw) en veel meer moois. Goedkoper kermis vieren kan van maandag 24 tot en met woensdag 26 juni.

Gehandicaptenkermis

De Schager kermis staat maandag 24 juni open voor mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Na het bezoek aan de kermis vindt in de grote zaal Alpha aan de Loet een gezellige feestavond plaats van 20.30 tot 23.00 uur.

Touwtrekken/katknuppelen

Bij Swingcafé 't Noord vindt tijdens de kermis weer het Schager kampioenschap touwtrekken plaats. Iedereen die wil, kan maandag 24 juni met een team deelnemen.

Dinsdag 25 juni start het katknuppelen op het kermisterrein bij 't Vosje, naast Grand Cafe De Smidse. Opgeven bij De Smidse vanaf 19 uur.

Steppenrace

De steppenrace wordt donderdag 27 juni vanaf 19.00 uur gehouden. Jaarlijks doen honderden deelnemers mee aan deze race. Inschrijven kan donderdag om 18.00 uur in café Piet Pann, met prijzen voor alle klasses, sprintprijzen en meer.

Seniorenkermis

De laatste vrijdag van de kermis, 28 juni, staat de senioren kermis op het programma. Iedereen vanaf 55-plus is vanaf 14.00 uur welkom in Alpha in Schagen.

De Schager Kermis biedt tien dagen lang vertier aan de bezoekers. (Foto's: Margreet Frowijn www.mfnf.nl / fotocompilatie: Bart Agterberg / RM)