Hondenlosloopveldje heeft nieuwe naam
Hondenlosloopveldje heeft nieuwe naam (Foto: aangeleverd)

Nieuwe naam: Doggyrun

SCHAGEN - Het hondenlosloopveldje in de Waldervaart heeft een nieuwe naam: Doggyrun.

Samen met naamgeefster Claudy Carnas en haar jarige hond onthulde wethouder Hans Heddes de nieuwe naam voor het hondenlosloopveldje aan Spreeuwenlaan in de Waldervaart.

"Uit ruim 30 inzendingen hebben wij deze naam gekozen," legt wethouder Heddes uit. "Eigenlijk was dit onze tweede keus. 'Takkieveld' vonden wij het leukste, maar op de naam 'Takkie' zitten naamrechten van Annie M.G. Smidt. Van de organisatie die deze rechten beheerd kregen wij helaas geen toestemming de naam te gebruiken."

Op zowel het werk van Annie M.G. Schmidt als op het beeldwerk van Fiep Westendorp zitten rechten om de naam of het beeld te beschermen. De organisaties die deze rechten beschermt geven de gemeente geen toestemming. Zij schrijven; "De namen uit het werk van Annie M.G. Schmidt kunnen worden gebruikt door bijvoorbeeld kinderdagverblijven en scholen of voor straten en bruggen of voor dingen die echt met kinderen te maken hebben. Dit veldje wordt gebruikt door volwassenen met honden. Daarom geven wij geen toestemming om de naam te gebruiken."

Parkontwikkeling

In de aankomende jaren wordt het park in stappen veranderd, waarbij biodiversiteit en duurzaamheid het uitgangspunt is. Aan weerskanten van het hekwerk wordt een Zeeuwse haag ingeplant. Daartussen komen enkele struiken van verschillende soorten. In het hekwerk komt een klaphek van eikenhout en een werkpoort voor onder andere de maaimachine. De totale oppervlakte van het veld is 2.000 m².

Ook een hondenlosloopveldje?

Inwoners die ook een hondenlosloopveldje in de buurt willen hebben, kunnen zich melden bij de gebiedscoördinatoren van de gemeente via telefoonnummer (0224) 210 400 of via www.schagen.nl/gebiedscoordinatoren. Samen kijken zij dan welke mogelijkheden er zijn.