Anneke van Yperen, winnares van de hoofdprijs
Anneke van Yperen, winnares van de hoofdprijs (Foto: Warner van Weerd)

Anneke van Yperen winnares teruggeefactie Fietsen van Graas

't ZAND- Twee memorabele jaren werden dinsdagavond in 't Zand eindelijk afgesloten. De verwoestende brand in de zomer van 2017 waarbij de hele zaak verloren ging. De wederopbouw, de tijdelijke winkel in het voormalige Rabobankgebouw, de massale steun van de Zandtemer gemeenschap, de verkiezing tot Zandtemer Ondernemer van het Jaar afgelopen januari, de heropening in april van het jaar en nu de geste terug aan de lokale gemeenschap.

Het is in chronologische volgorde de rollercoaster waarin de familie Van Graas van fietsenwinkel Fietsen van Graas in gezeten heeft. Een rollercoaster die gisteren met een lach besloten werd met de uitreiking van de prijzen rondom de heropeningsactie.

Mooie geste als dank aan gemeenschap

Vier personen werden door eigenaren Frank en Susanne blij gemaakt met een envelop met inhoud: er werden drie gratis fietsendragers en een hoofdprijs weggegeven. Die hoofdprijs ging naar Anneke van Yperen die het gehele aankoopbedrag van haar Qwic e-bike terugwon. "Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een nieuwe fiets, ik was tevreden met de elektrische fiets die ik twee jaar geleden bij Fietsen van Graas kocht", aldus de winnares uit Groote Keeten. "Ik ging mee met een vriendin die haar hart verpand had aan een prachtige blauwe e-bike. Ik was ook heel enthousiast over het model, hij fietste nog stabieler en van het een komt dan het ander … Al koos ik wel een andere kleur."

De hoofdrolspelers van dinsdagavond in beeld: van links naar rechts Hennie en Piet Zomerdijk,  Susanne en Frank van Graas, Sven Vaars, zijn zus Jennifer van Haaster, Erik, Gea Visser, Lynn en Anneke van Yperen.