Tabana Light
Tabana Light (Foto: aangeleverd)

Trends in verlichting anno 2019

Elk jaar zie je andere trends op het gebied van wonen. Hoe zit dat in 2019 met de lampen in ons interieur? Welke designs zijn favoriet? Wat voor kleuren en materialen zie je dit jaar veel terugkomen? Laat je inspireren door de trends in verlichting anno 2019!

Goudkleurige verlichting gaat samen met veel verschillende woonstijlen. Dat is een van de redenen dat goud en messing lampen erg populair zijn dit jaar. Je kunt ze combineren met marmer, maar ook met zwart metaal. Goudkleurige lampen kunnen een modern design hebben, maar ook een prachtige aanvulling zijn op je klassieke woonstijl. Ze geven je woonkamer een chique, elegante uitstraling. Maar bovenal zorgen ze voor warmte in je interieur!

Deze trend is al langer gaande maar zet zich dit jaar sterk voort: we zijn gek op lampen waarbij de lichtbron duidelijk zichtbaar is. Industriƫle frames van metaal bijvoorbeeld, met een rijtje kooldraadlook led- lampen als sfeermakers. De warme en bijzondere led- lampen mogen gezien worden!

Geometrische vormen

Verlichting met een geometrisch design doet het goed in 2019. Vooral draadstaal lampen laten deze geometrische vormen mooi uitkomen! Dit type verlichting past zowel in een industriƫle woonstijl als in een interieur met Scandinavische design invloeden. Ook met retro meubels kun je vaak goed combineren.

Slimme verlichting

Tot slot zie je dat de huidige technologie ook zijn stempel drukt op de wereld van verlichting. We vinden het heerlijk als lampen netjes weggewerkt zijn in ons plafond, onder de traptreden of in de douchewand. Om ze vervolgens met een verbale opdracht aan de spraakgestuurde assistent op de smartphone vanuit onze luie stoel te bedienen. Slimme verlichting is anno 2019 een belangrijk onderwerp in interieurland!