Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Win het boek 'Lokroep van de vrijheid'

LUTJEWINKEL - Douwe Halbesma is 57 jaar en vanaf zijn 19de al geïnteresseerd in een leven zonder zorgen en problemen. Omdat schrijven een grote hobby van hem is, schreef hij vanaf zijn 28ste over vrijheid. Onlangs is zijn nieuwe boek uitgekomen: Lokroep van de vrijheid.

"Met vrijheid bedoel ik niet de vrijheid om niet meer te werken of om van God noch gebod iets aan te trekken", geeft Douwe aan. "Ik bedoel de vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent. Dus een mens die als gegoten in z'n vel zit, die zijn werkelijke natuur authentiek vertegenwoordigt."

Bevrijden van zorgen

Dat dit in deze hectische maatschappij niet gemakkelijk is, begrijpt Douwe goed. "Toch wil ik met het boek mensen een handreiking bieden. Ik wil met mijn schrijven mensen aanmoedigen om de moed te hebben om te zijn wie ze zijn. Ik wil mensen helpen zichzelf van alle zorgen en problemen te bevrijden."

Stoppen met populair zijn

In het boek schrijft Douwe dat het inderdaad mogelijk om, ondanks alle maatschappelijke druk, volkomen verlost en vrij te zijn. Vrijheid is volgens hem niet afhankelijk van religie, spiritualiteit, filosofie of van welke levensbeschouwing dan ook. Het is een bevrijding als mensen per direct stoppen met het actueel en populair maken van zichzelf. "Mens-zijn is niet moeilijk, maar wij maken het moeilijk omdat wij anderen, de cultuur en God naar de zin willen zijn."

Culturele dwangbuis

In zijn boek maakt hij de culturele dwangbuis voor de lezer zichtbaar, zodat deze zich ervan bevrijden kan. "Het is bijvoorbeeld niet waar dat alles persoonlijk opgevat moet worden. Het is ook niet waar dat boosheid, haat en verdriet bij het leven horen. Of dat wij zo nodig relaties moeten hebben en in machtsverhoudingen hebben te staan."

Derde boek

'Lokroep van de vrijheid' is het derde boek dat Douwe schreef. Het is uitgegeven door Uitgeverij Van Warven en kost 17,50 euro. Te bestellen bij Bruna of Bol.com.

Win-actie

Douwe heeft de redactie een exemplaar cadeau gedaan, waarmee wij een win-actie mogen doen. Wilt u het boek winnen? Mail dan naar redactie.soz@rodi.nl met de vermelding 'Lokroep' en maak kans op dit bevrijdende boek!