Dirty Daddies weer van de partij.
Dirty Daddies weer van de partij. Foto: (Archieffoto RM)

Aftellen naar Schager Popweekend

Vervolg van voorpagina

De witte brigade

Lange Frans is zondagmiddag van de partij. Met zijn vele hits – zoals 'Het land van' (ft. Baas B), '22 baco', 'Zing voor me' (ft. Thé Lau), 'Moppie' en 'Lekker ding' (ft. John West) – én natuurlijk zijn sympathieke enthousiasme verovert hij de harten van menig bezoeker. Dat is ook het plan van The Dirty Daddies, die deze dag de eindshow verzorgen. De vraag naar de witte brigade was groot en dus komen ze terug met hun 'to-the-max' show: groots, met alles erop en eraan! Noord-Hollandse topper Tom Haver en de populaire Brabantse zanger Kafke maken de zondagavond compleet.

Lokale en regionale helden

Natuurlijk komt ook een hele rits lokale en regionale 'cover'bands langs: Moor Park, Sway, coverband Phoenix en feestband Legend. Deze laatste groep speelt speciaal voor het Popweekend een set in XL-uitvoering. Ook een regionaal hoogtepunt: De Vrienden van Popweekend Live op zondagmiddag. De begeleiding is in handen van de CB-band, maar de wisselingen op het podium worden gedaan door diverse lokale en regionale artiesten. Net buiten Noord-Holland komt de showband Mom's Finest. Moeders lievelingen knallen van het ene dansbare nummer naar het andere.

Nieuwe muzikale ontdekkingen zijn leuk, maar veel bezoekers houden ervan als bekende nummers voorbij komen. Zij komen aan hun trekken met de tribute-bands: 'Tim Akkerman sing's The Boss' (bekend als voormalig frontman van Direct), 'Valentines tribute to Queen' en 'Glamrocks'. Muzikanten die vol passie en overgave de muziek brengen van Bruce 'The Boss' Springsteen en Queen. Oké, de mannen van Glamrocks houden er wel van om zichzelf uit te dossen, maar dat hoort gewoon bij de glamrock uit de seventies.

Q Music Foute Uur

Tot slot de openers en absolute afsluiters. Beide dagen openen twee grote orkesten het Rabo-Luba Popweekend. Zaterdag 3 augustus verricht het jubilerende Schagens Harmonie de officiële opening, zij vieren hun 150-jarig bestaan. Zondag 4 augustus strijkt het grote Noord-Hollands Ouderenorkest op de Markt neer. Q Music Foute Uur en Klatsch und Klatsch -met hun 'We all love the 80's, 90's 00's'- sluiten respectievelijk zaterdag en zondag de avonden uitbundig af.

Met nog een paar weken te gaan, krijgt de organisatie er behoorlijk zin in. Jullie ook? Het tijdschema van alle optredende artiesten en meer informatie over het evenement is te vinden op www.popweekend.nl en www.facebook.nl/popweekend .